Следвайте ни

Пловдивчани с отличия от фолклорен фестивал за инвалиди

viber icon


Пловдивчани със слухови увреждания се върнаха с две първи места от Шестия национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности. Спечелените призове са за родопска песен и за танцов състав. Нашенците, които завоюваха челните места, са от Районната организация на глухите. Песента, която им донесе успеха, беше „Пустоно лудо и младо“ в изпълнение на председателя на организацията Тилка Кайрякова. Тя бе изпълнена синхронно – пеене с мимика и жест. Атанас Калинов пък е ръководителят на танцовия състав, който донесе втория медал за  районната организация.

Паралелно с фолклорния фестивал бе организирано и изложение-базар на различни изделия и сувенири, създадени от хора с увреждания. Тежкочуващите се представиха с бродирани карета и плетени терлици.

Районната организация на глухите в Пловдив бе представена от 8 души. Сдружението е с дълъг опит в самодейността. Тя започва още през 1973 г.

Членовете на Съюза на глухите в града под тепетата ще вземат участие и във фолклорен фестивал в Неделино през септември. Освен това през същия месец ще се проведе и Национален фестивал за художествена самодейност към Сюза на глухите в Приморско. Той съвпада с 85-годишнината на Съюза.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Галина Трайкова

17.06.2019 | 06:25

Респект!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?