49
Следвайте ни

Пловдивчани с мощна бригада за чистенето на парк "Лаута"

viber icon

Първото мащабно почистване на парк "Лаута" с участието на граждани  ще се проведе днес. Сред основните инициатори е директорът на общинското предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Стартът на акцията под наслов „Мисия „Лаута“ е в 10 часа днес. Сборният пункт е  пред чешмата до барбекютата на централната алея в парка. 

„Идеята за подобно събитие, към което да привлечем и загрижени за зелената система пловдивчани, е още от пролетта. Тя става реалност благодарение на съвместните ни усилия с кмета на „Тракия“ Костадин Димитров и директора на „Чистота“ Димитър Георгиев. Привлечена е подкрепата на граждански сдружения и утвърдени пловдивски фирми“, коментира Козарев преди дни.

Според него активното участие на гражданите ще е безценна помощ „Лаута“ да се превърне не само в още по-привлекателно, но и по-безопасно място за отдих. През последните години паркът е разширен с близо 80 декара в южна посока. Засадени са над 2000 нови дървета, изградена е поливна система, направени са нови алеи. Реализираните идеи на районния кмет Костадин Димитров допринесоха „Лаута“ да се преобрази в любимо място за почивка не само за жителите на „Тракия“, но и за пловдивчани от целия град. 

Акцентът на акцията днес ще е да се прочистят изсъхналите и опасни дървета от вътрешността на лесопарка. Цяла седмица специализирани екипи на "Градини и паркове" обработваха падналите по време на последните бури дървета и клони. Днес ще се разчита на доброволците, които ще дойдат, да помогнат за изнасянето на трупите. 

Предвижда се томбола с награди за участниците.  

Вестник "Марица" е медиен партньор на събитието.

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?