Следвайте ни

Пловдивчани подаряват “Коледа в кутия за обувки “ на деца в нужда

Сдружение “TOGETHER FOR” стартира празнична инициатива “Коледа в кутия за обувки”, за да зарадва повече деца в неравностойно положение в идните коледно-новогодишни празници на национално ниво. Пловдив също се включи в благотворителната кауза. 


Кампанията е част от популярна инициатива по света, а екипът на  „TOGETHER FOR“ решава да приеме предизвикателството и да я реализира и в България. Сърдечният жест е в полза на деца от центрове за специална образователна подкрепа, деца от социално слаби семейства и сираци, на възраст от 1,5 до 18 години. 


За да повярва в чудеса, всяко дете има нужда от подаръци и внимание, такава е и  главната цел на “Коледа в кутия за обувки”. Апелът към пловдивчани чрез инициативата е да изберат от сърце играчки, дрешки, тематични лакомства или други подаръци по избор, които да бъдат поставени в кутия за обувки. 


Повече от 80 доброволци, които вече са се включили в инициативата помагат подаръците да стигнат навреме до децата. Броят на активните ентусиасти непрекъснато се увеличава, а това вещае Коледата тази година да усмихне и зарадва хиляди малчугани из цялата страна. 


След това по преценка на всеки доброволец е добре да се опаковат с тематична хартия,  картичка с лично пожелание и снимка са препоръчителни, а задължително за всеки е да се посочи възрастта и пола на детето, за което подаръкът е предназначен. 


В Пловдив има три предварително организирани пунктове, където всеки може да участва в каузата:  


Гр. Пловдив, х-л Марица, бул. Цар Борис 3 Обединител 42;

Гр. Пловдив, Офис на Сити Пропъртис, ул. Данаил Николаев 75, работно време: 9-17,30ч;

Гр. Пловдив, Салон за красота “Меджик стил”, ул. Георги Икономов 2; 


Всеки от пунктовете, е които могат да бъдат занесени кутиите са публикувани на страницата на „TOGETHER FOR “.


Всеки, който желае да зарадва дете за Коледа, може да го направи до 15 декември 2019 г., като следва лесните стъпки от организаторите в сайта. 

https://www.facebook.com/togetherfor.zaednoza/

 


Кристина Гайдаджийска 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?