Следвайте ни

Пловдивчани първо тренират, после гласуват ВИДЕО

viber icon

Пловдивчани първо направиха сутришната си тренировка и използваха времето за последен размисъл преди гласуването. Едва след това се отправиха към изборните урни. Хладното време и падналия по-рано дъжд не успяха да изплашат спортуващите и още в ранните часове на сутринта те отидоха на Гребната база в Пловдив. Докато едни бягаха за здраве, други караха колело, а трети просто се разхождаха с домашните си любимци.

Всички обаче бяха категорични, че след тренировката ще отидат да дадат своя глас за парламентарните избори, защото според тях промяна в държавата е наложителна. „Парламентът трябва да работи за хората преди всичко. Трябва да наблегнат върху здравеопазване, бизнес, работа, доходи. Много неща са различни спрямо Европа“, каза Веселин Атанасов, който е избрал да изпробва по-модерен начин за гласуване – машинното.

Да даде своя вот с машина е искал и Георги Ковачев, но в секцията му е нямало, затова е пуснал бюлетина. Според него новите народни представители трябва да наблегнат върху две основни теми – образование и култура. Други пловдивчани пък отчитат защитата на малкия и среден бизнес, както и пенсионното и социално осигурявания, като неща от първостепенна важност.

Освен това според Димитър Кузманов трябва да се постави акцент и върху младите семейства. Той ще гласува с бюлетина, защото не е запознат с машинното гласуване. „Притесняваме обстановката от ковид, в която ще гласуваме – цялото това струпване на хора, но ще гледам да спазвам необходимите мерки – дистанция и т.н.“, каза Димитър Кузманов.

Сред трениращите имаше и такива, които още в 7 часа са отишли да гласуват.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдив

Пловдив

04.04.2021 | 11:58

ТОП!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?