49

Пловдивчани окупираха градските басейни при оранжев код за жега СНИМКИ

Пловдивчани се спасяват от жегата край басейните в града, видя репортер на "Марица". Днес се очакват живакът да скочи над 35 градуса. В сила е и предупреждение за оранжев код и опасно високи температури. Цели семейства са се "евакуирали" от панелките и се забавляват със слънчеви бани и водни игри. 

Басейнът на "Нептун" в "Кючук Париж" е почти пълен. Хора има и по шезлонгите, и по тревата. Работят двата басейна, а цената на градското море е 10 лева за влезлите сутринта между 9 и 10 часа.

За дошлите да плажуват по обяд, между 10 и 17 ч., входът е 12 лв. Цената рязко пада, ако изберете галещото слънце между 17 и 18,30 часа, и става 8 лева. Деца до 3 г. влизат безплатно, а за тези до 10 г. входът е 6 лева. 

Лятна забава има и на плажа на "Акваленд".  Обичайно през почивните дни пред входа се образува опашка от чакащи да влязат във водния комплекс. 

За поредна година най-екстремните водни атракциони очакват пловдивчани в "Акваленд" в район "Тракия". Разположен на площ от 17 000 кв.м, комплексът предлага забавления за цялото семейство със своите 17 пързалки и 6 басейна, единият от които - с изкуствени вълни.

Перлата в короната на "Акваленд" е пързалката „Кинг Кобра“, която отново поглъща ентусиасти. Любителите на адреналина могат да се състезават едни с други от 19 метра височина с над 70 км/ч.

От понеделник до петък входът е 30 лв., а през уикенда - 35 лв.

Специална оферта има за ранните посетители, пристигащи между 9.30 и 10.00 ч. За тях от понеделник до петък цената е 20 лв., а в събота и неделя - 25 лв.

Плажовете извън града също се пълнят. Само на 2 км от Пловдив се намира басейнът с най-впечатляващата гледка към града под тепетата - Парк и СПА хотел Марково.

От понеделник до петък децата от 4 до 11 г. влизат срещу вход от 10 лв., а за над 12 г. той е 25 лв. А след 17 часа той е съответно - 5 лв. и 15 лева. През почивните дни - събота и неделя, входът е съответно 15 лв за деца до 11 г. и 35 лв. за над 12 г. Наемането на шатра струва 15 лева от понеделник до петък и 20 лв. в събота и в неделя. 

Снимки: Валентина Биларева 

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?