49
Следвайте ни

Пловдивчани недоволни от ремонти в кв. "Захарна фабрика"

viber icon

Асфалтовата настилка на ул. „Ген. Кутузов“ е неравна – това твърди в сигнал до „Марица“ Димитър Пейчев, който живее в кв. „Захарна фабрика“. Младият мъж разказва, че ремонтът по проекта за водния цикъл продължава мъчително бавно. Месеци наред хората са били принудени да газят кал и да дишат праха на разкопаните улици около ОУ „Димитър Димов“.  

„Изживяхме един ад. В резултат виждаме, че асфалтът е неравен, а от дъждоприемните шахти се разнася зловонна миризма. Предполагаме, че не са направени както трябва. Неравности има и по настилката на съседната ул. „Петър Шилев“. Жалко е, че чакахме толкова дълго време и дано не се налага скоро пак да правят ремонти“, коментира Димитър. 

Асфалтът  на улицата е нов, нови са и тротоарните плочки. Настилката е направена наскоро, след като бяха подменени тръбите, видя на място репортерът.  На съседната улица „Петър Шилев“ асфалтът наистина не изглежда гладък като тепсия, на места има недовършени участъци. 

А малката пресечка  на  ул. „Ген. Кутузов“ , която минава покрай училището и се нарича „Орлова“ , е забравена.  На това място засега си остават старите водопровод и канализация, асфалтът се руши и има дупки. 

Кметът Здравко Димитров подчерта, че многократно от община Пловдив са правени забележки на строителите. „Проектът се изпълнява в срок, макар че ми се искаше да се изпълни по-бързо“, сподели Димитров. И отбеляза, че строителите бяха спрели работата за три месеца, когато започна пандемията. 

„Ако има нередности в качеството, трябва да бъдат отстранени“, каза кметът. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гражданин на район СЕВЕР

Гражданин на район СЕВЕР

29.09.2021 | 12:36

От една година е затворена улица Стефан Ботев!!! Подменени са тръбите по водния цикъл още през февруари 2021г. , но улицата продължава да е затворена. По закон никой стройтел няма право да затваря улица, а само тротоар , като си плаща данък за това. Съжалявам, но търпението на нас гражданите е на предела, затворено е и платното пред БИВШИЯ Ресторант Фемили. До кога всеки ще си прави каквото си иска, няма ли институций ?????

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?