Следвайте ни

Пловдивчани: Не ни метат улиците, а сме в центъра

От ОП "Чистота" обясниха, че вътрешно кварталните улици се метат веднъж седмично по график

viber icon

Пловдивчани се жалват, че никой не мете улиците им с месеци и те са принудени да дишат запрашен въздух. По думите им общинските екипи събират боклука от казаните, но рядко удрят по една метла на пътя. За това сигнализира читател на „Марица“.  Улиците се намират в централната градска част и са „Козлодуй“ и „Генерал Скобелев“.

„Генерал Скобелев" я изметоха скоро, но докато се стигне дотук, хората чакаха много време. Покрай тротоара е наслоено с боклуци – прах, паднали от дърветата клончета, листа, цветчета. Всичко това, когато минат по-бързо колите, се завихря във въздуха“, обяснява пловдивчанка. Тя и съседите й многократно са се обаждали до „Чистота“, за да поискат съдействие за проблема, но безрезултатно. Причината е, че не успявали да се свържат с тях по телефона.

От ОП „Чистота“ обясниха, че вътрешнокварталните улици, които са трета категория, се метат веднъж в седмицата. Друг е въпросът, че когато има паркирали коли, пространството около тротоара не може да бъде добре почистено. Според графика улиците „Козлодуй“ и „Генерал Скобелев“ се метат в сряда. „Възможност да се метат има и през другите дни при голямо замърсяване, ако екипите имат възможност“, обясниха от общинското предприятие. Такъв бил и случаят с ул .„Генерал Скобелев“. Тя била почистена и този понеделник, заради натрупани по нея битови отпадъци. Извънредно била изметена и ул. „Доктор Иван Селимински“. 

Ето и снимки от извънредното почистване на ул. „Доктор Иван Селимински“

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Младежка

Младежка

09.08.2021 | 16:39

А ул Младежка също ли е вътрешноквартална? Само мъъъничко е пред Областнатха управа-обаче е пълна мизерия, явно целта е да се даде на концесия на всяка цена, да стане ясно на тия хора, че Чистота и паркове и градини не могат да се оправят и че един концесионер трябва да вади кинти от паркоместа? А служителите ке крият по сенките по цял ден и служителите във фургончето на парка не ги интерисува-те са на заплата.

Отговори
4 1
нали

нали

09.08.2021 | 16:17

Така е, дойдоха комунистите на власт и удариха седесарите и елита от Центъра, върнете Бойко!

Отговори
2 2
До нали

До нали

09.08.2021 | 16:23

...хаха, да не би в общината да са дошли ко му нистите...всички са от статуКВО.то

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?