Следвайте ни

Пловдивчани напълниха басейните СНИМКИ

След дъждовете, най-после дойде ред и на горещите дни. Жаркото слънце и лекият полъх на вятъра са главните виновници за доброто настроение в Пловдив. Сред най-любимите места на събиращите витамин Д и тази година са басейните.

„Сигурността започва от тук“ – с тези думи и с усмивка на уста, охранителят Георги посреща посетителите на Aqualand.

С джапанки и хавлии в ръка, десетки гости чакат търпеливо реда си пред портите на комплекса. Между 9 ч. и 10 ч. през седмицата входът за възрастните е 15 лв, а през почивните дни - 20лв. Редовната цена за всички, които обичат да си поспиват до късно е 25лв., а малчуганите, които не са по-високи от 120 см, влизат безплатно.

„Ние сме едни от първите ентусиасти“ – казва Мая, която е дошла днес с дъщеричката си. „Малката обича да се пуска по пързалките и не можах да й откажа да дойдем тук. Много се вълнува и всяко лято си чака пързалките. Кръстила е едната Милка и там се пуска най-често“,  допълва дамата.

Атракциите са интересни не само за мъниците, а и за големите. От сутрин до вечер по стълбите, наредили се на опашка, са както тийнейджъри, така и възрастни хора – всички те чакащи да влязат в устата на Кобрата. Други предпочитани пързалки от гостите са Камикадзе, Центрофуга и Цунами.

На дебела сянка под дърветата са пиещите мента и бира. Играта на карти и хапването на вкусни сандвичи радва днес ученици от Лиляната, дошли да хванат малко тен, любувайки се на първите дни от лятната ваканция.

С книга в ръка и цигара в уста от сутринта на шезлонга е и Наташа. „Харесва ми обстановката, затова идвам тук. Кафето също не е лошо“ – твърди на развален български момичето.

Към обяд на плажа започват и вълните. Водата в специалния басейн с фон на жребци започва малко по малко да се повдига, образувайки вълни досущ като тези на морето. Дори температурата вътре е близка до тази на южното ни Черноморие – около 23 градуса.

За кючукпарижани пък любим си остава комплекс „Нептун“. Тук отново има отстъпки за онези, които предпочитат да събират тен от ранни зори.

От 9 ч. до 10 ч. входът за тях през делничните дни е 5лв.

Цената скача с 2лв от 10 ч. до 18:30 ч, а в остатъка от работното време – до 20 ч. отново срещу 5лв всеки е добре дошъл. В събота и неделя, когато навалицата от желаещи да се топнат е по-голяма – най-скъпият вход е 9лв.

„Нептун“ печели точки пред другите плажове с добре поддържаните полянки, сенчестите места под дърветата и музиката, която бумти от барчетата и създава лятна атмосфера. 

Със забава и горещи страсти, пръскане с масла за тен и ледени коктейли отминава денят за пловдивчаните, избрали басейна.

Очаква се утре слънцето пак да се спре над града под тепетата и още повече хора да му се радват по бански.

Снимки: Атанас Кънев

 

 

 

Габриела Лазарова

Редактор

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?