Следвайте ни

Първи ден на блокада: В блоковете - като през соца СНИМКИ

viber icon

Мъже в мазетата, жени по терасите и шумове на бормашини огласиха Пловдив в първия ден след обявяване на забраната за напускане на територията на града и разходките по паркове. Предприетите мерки са във връзка с минимизиране разрастването на зараза с COVID-19.

Така съботния ден лека-полека започна да прилича на времената от социализма, когато мазетата и гаражите бяха единствените места за разтуха през почивните дни за мъжете.

Не липсваха обаче и такива, който не спазиха забраната и използваха хубавото време, за да седнат на пейка по парковете. Нарушителите не са  на големи групи, но не всички спазват социалната дистанция и са без маски. 

Възрастни бяха избрали да не спазят препоръката и да пазарят и след 10:30 часа в магазини и в плод - зеленчук.

В същото време пред хранителните магазини цареше дисциплина и хората по опашките се виеха през метър един от друг. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Учуден

21.03.2020 | 15:47

Янче, абе ти колко си стоя по соца в блока? През соца е нямало стадиони, градинки, кръчми, ресторанти, кина и забавления според теб? Вземи питай родителите ти и стига пиши глупости. Относно пазаруващите възрастни хора след 10:30 часа, пак пишеш глупости, без да си чела заповедта на министър Ананиев, а там пише, че се забранява на лица под 60 годишна възраст, да посещават магазини и аптеки за времето от 8:30 до 10:30. Нищо не пише, че тези над 60, трябва да са затворници през останалото време.

Отговори
19 0

Дана

21.03.2020 | 15:14

Аз не си слагам маска като излизам, защото знам че събират микроби и помагат само когато "болния" си слага маска, а не да се предпази от болест. Нареждането е да се слагат маски в лечебни заведения и учреждения и не знам защо се коментира. Надявам се да минем и без клевета като по старо време. Просто всеки да се пази и да не очаква да му се размине, защото трайността показва колко е сериозно.

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?