Пловдивчани на протест в защита на лекаря, застрелял Плъха

Пловдивчани ще се съберат утре в 9:00 часа пред Второ Районно , за да подкрепят  лекаря, застрелял Жоро Плъха.

Историята на 48-годишния д-р Иван Димитров, на когото Окръжна прокуратура повдигна обвинение  заради убийството на крадеца, разтърси стотици хора, а  във Фейсбук се появиха коментари в негова защита .

Пловдивчанинът Николай Гаргов подема инициатива в подкрепа на д-р Иван Димитров, а идеята му пловдивчани да се съберат пред Второ РПУ намира много привърженици. „ Не познавам лично този човек, но той заслужава награда, а не затвор.  Той е защитил семейството си и заслужава подкрепа. Всеки един от нас може да е на негово място. Когато крадец влезе в дома ти, какво трябва да сториш? Да чакаш мирно и кротко да обере жилището или да те убие ли? Ами ако тези бандити бяха ранили или убили децата му? Не може да бъдем безучастни. Утре ще вкарат човека в затвора, а ние ще си мълчим? Трябва да реагираме“, заяви за Марица.бг Николай Гаргов.

Припомняме, че лекарят е застрелял Жоро Плъха, след като той и негов съучастник влезли в дома на д-р Димитров. Собственикът ги чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му.

В последвалата схватка бандитът извадил нож и пробол Иван Димитров. Хукнал да бяга, лекарят тръгнал след него и го убил.

Ето и част от коментарите на пловдивчани в подкрепа на Димитров:

"Ами време е да излезем сами да се защитаваме. Боже, опази ни от такива управници."

"Това е геноцид върху българския народ !!!"

Ето Господина ще излезе чист, а що не казват, че е издирван, що не кажат,  че са му викали Жоро магнитните ръце,един крадец по-малко"

„Приятели днес е голям ден, и голяма загуба за Пловдив, днес задържаха доктора който уби " ПЛЪХА " в самозащита... Нека дадем глсност и да го подкрепим нека вдигнем шум. Моля споделяйте !!!!“

„Герой! Стоя зад лекаря!“

„Да герой“

„ „Какво обвинение --човекът заслужава най-висока държавна награда - Орден " Стара планина" за изпълнен граждански дълг !!!“

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?