4020

Пловдивчани, "Мисия Лаута" ви зове! Да почистим заедно парка

Район „Тракия“ кани всички пловдивчани на „Мисия Лаута“ 4 

Район „Тракия“ отправя покана към всички пловдивчани да се включат в „Мисия Лаута“. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, която по традиция е под егидата на кмета на район „Тракия“. 

В голямото почистване на парка от паднали дървета и клони ще се включат и двете общински предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“, като се очакват и стотици пловдивчани.

То ще се състои на 23 март 2024 година – събота, от 10:00 часа.  Сборният пункт ще е от западния вход на парка -  Паркингът до „Парк хотел – Пловдив“, където ще се раздават ръкавици и други помощни средства.  

Кметът на район „Тракия“  Георги Гатев заяви, че тази година ще бъде почиствана западната страна на лесопарка, като в следващите дни ще бъдат отрязани опасни клони от „Градини и паркове“. Те ще бъдат събрани, заедно с падналата дървесина по време на голямата акция.  През предишни години са се събирали между 25 и 50 камиона дървесина, а стотици доброволци са се включвали в инициативата. 

Освен почистването на парка, важен акцент е и компенсаторното залесяване.   През тази година вече се проведоха редица залесителни акции в „Тракия“ под егидата на районния кмет , както и в зоните на парк „Лаута“. Засаждането на нови дървета няма да спре през цялата година, заяви Георги Гатев. 

Партньори в инициативата „Мисия Лаута“ 4 са : Доброволно формирование  „ Пловдив 112“, Аварийно спасяване „Пловдив“, ОП „Градини и паркове“, ОП „Чистота“, Джудо клуб „Гладиатори“, АСТК „Тракия“, АСКК, „Тракия“, Волейболен клуб „Марица“, Наталия Елис и приятели.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?