3906

Пловдивчани изработват "Планина в буркан" в Природонаучния музей

Интересно и образователно събитие ще предложи за пореден път пловдивският природонаучен музей на своите посетители. В занимателно Ателие за направа на „Планина в буркан (затворена екосистема)“ можете да вземете участие на 19 април от 19 часа.

Включвайки се в ателието участниците ще съумеят да изработят един малък къс истинска жива планина, след което може да я оставят да се развива в своя дом или офис. Красивият флорариум представлява парче от красотата на природата, за направата на което не са нужни много усилия и средства, а само много желание.

По света наричат тази затворена екосистема с много имена – терариум, флорариум, градинка в бутилка. Всъщност нейното първо официално наименование е „Wardian case“ и датира още от далечната 1829 г., като е кръстена на своя изобретател, физикът д-р Натаниел Багшау Уорд.

Ателието за направа на „Планина в буркан“ ще стартира с беседа, която да вдъхнови участниците и да ги зареди с креативност и търпение. След това те ще имат възможността сами да сътворят затворена мини-екосистема, която се развива почти самостоятелно, без нужда от допълнително поливане или регулярна поддръжка. За направата на изделието ще бъдат използвани грунд, горска почва, подбрани лишеи и мъхове и разнообразни видове влаголюбиви растения.

Цената за участие в ателието е 50 лв., като включва всички материали и беседа в музея. Записването става на телефон: 0877 696 776. Местата са ограничени.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?