Следвайте ни

Пловдивчани искат затягане на мерки срещу COVID-19

viber icon

Районните кметове да затегнат противоепидемичните мерки – с тази препоръка към местните управители се обръща  Кир Петров, който изпрати гневно писмо до екипа на „Марица” .

Ето какво написа  нашият читател:

„Изключително  възмутен съм от поведението на администрацията в гр.Пловдив!

Тези дни ми се наложи да посетя няколко района- Централен, Източен, както и община Родопи! Въпреки заповедта на правителството , районните администрации работят на 100 процента! Защо не се пазят тези хора! Защо не се спазва тази заповед от районните администрации, а се очаква да се спазва от бизнеса!

Аз също имам администрация, която съм намалил наполовина! 

Отивам по работа в някоя община и виждам , че там има много хора, никой от тях не работи дистанционно, защо аз да спазвам тази разпоредба тогава! Пазя служителите си и изведнъж  се нареждам в кметството  с още 10 гишета, които работят, кихат и кашлят в лицето ми”.

В отговор кметовете на районите „Централен” и „Източен”  обясниха, че според разпоредбите на здравното министерство дистанционна работа се въвежда при  възможност, тоест има препоръчителен характер. 

„Смело мога да твърдя, че средата при нас е напълно безопасна. Част от служителите са в отпуск, други са преболедували и имат антитела, трети са ваксинирани. А когато говорим за дистанционна работа, трябва да имаме предвид, че далеч не всички дейности и услуги могат да се извършват дистанционно”, коментира  кметът на „Централен” Георги Стаменов.

Иван Стоянов, кмет район „Източен”, обясни, че в момента не се налага преминаването на част от персонала на дистанционна работа.

„За този режим ще мислим, когато свършат отпуските. Но в нашето кметство над 80 на сто от служителите са ваксинирани, останалите са преболедували  GOVID -19”, каза Стоянов. 

Същите аргументи изтъкна и кметът на район „Южен” Костадин Язов, като напомни, че препоръката на МЗ е на дистанционна работа да се преминава при възможност.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Юстит

Юстит

27.08.2021 | 17:30

Стига ограничавайте хората,всеки е свободен човек и се грижи за своята безопастност.

Отговори
3 0
Кой кой

Кой кой

26.08.2021 | 20:01

Точно колкото искат и разширяване на синята ЗОНА. Накратко ГРОБ в действие.

Отговори
9 4
Анонимен

Анонимен

26.08.2021 | 20:39

Стига с този ГРОБ, партията е ГЕРБ. И все те са ти устата. А твоите хора, вероятно някой от протестните партии къде са. Не можаха да разделят баницата.

Отговори
6 9
Гроб

Гроб

26.08.2021 | 23:15

Гробар

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?