49

Пловдивчани искат закрита ледена пързалка, събират подписи

Жители на града искат да бъде построена закрита ледена пързалка, която да може да се използва целогодишно, научи "Марица". За целта вече е създадена онлайн петиция, която всеки може да подкрепи.

"Вече доста години наред в Пловдив хората с нетърпение очакват да дойде зимният сезон, за да може да се насладят на любимия си спорт-кънки на лед, тъй като това е единственото време в годината, през което да бъде построено такъв тип съоръжение. Но за съжаление тази година нашето кметство ни разочарова жестоко, като отказа да даде "зелена светлина" за построяване, а ясна причина не беше изявена", пише създателят на онлайн петицията. 

Според него не е редно в София да има 3 закрити пързалки и цял Леден парк, построен специално за тях. 

"Малките градчета също построиха свои пързалки, които дори са безплатни, а ние сме във втория по големина град в България и позволяваме да ни отказват от любимите ни занимания, само защото на някой не му било "удобно". Искам да помоля всеки, който иска в Пловдив най-сетне да бъде построена целогодишна закрита ледена пързалка, да участва в тази петиция, за да може да настъпят промени в нашия град и в отношението му към зимните спортове", зове пловдивчанинът.

До момента подкрепа за идеята са заявили 60 души, като сред тях има и хора от други градове. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кънколюбител

Кънколюбител

19.01.2023 | 09:58

Идеята е чудесна.Общината за какво ли не харчи средства.Нека се помисли и за зимни развлечения ,въпроса е,че всичко опира и до политика.Дерзайте,успех

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?