Следвайте ни

Проверка на "Марица": Пловдивчани без маски в бакалии и автогари, слагат ги само в супера СНИМКИ

viber icon

Пловдивчани влизат в супермаркети, молове и складове с предпазни маски, съобразявайки се с проверяващите, показа проверка на "Марица". Не е така обаче в кварталните бакалии. Обикновено там номерът минава, защото хората се познават и влизат по един – двама. На противоположния полюс е ситуацията в хипермаркетите. Там охраната стои на входа и връща всеки, който не е помислил за своето здраве и за това на околните.

„След 18 часа ми се случва да ходя без маска в кварталните магазини. Тогава няма проверяващи, а и не мисля, че има значение дали съм с нея или не. Не се притеснявам. Броят на заразените сега е голям, защото се правят повече тестове, а не защото има пик“, коментира пловдивчанин. До тук се стига, защото магазинерите не искат да загубят и без това малкото си клиенти и да фалират.

От петима чакащи на опашка пред баничарница на ул. "Димитър Талев" в Кючук Париж, четирима влезнаха без маска, установиха репортерите. На подобна ситуация се натъкна екипът ни и в магазин за китайски стоки. Там продавачите бяха без предпазни средства, както и клиентът, който им беше познат.

Оказва се, обаче, че повечето магазин спазват наредбата и не допускат всеки до обекта. „Не смеем да пуснем клиент без маска, защото не знаем дали няма да ни дойдат на изненадваща проверка. Чували сме, че проверяващите стоят пред магазините в кола или на тротоара и наблюдават кои как влиза да пазарува. Ако ще ни глобяват за всеки клиент, който си е позволил своеволие, за какво да работим. Затова избираме да им направим забележка“, коментира продавачка в магазин за битови потреби. Служителката обаче се опасява, че връщането на граждани може да доведе до отлив на клиенти. Дори пред ключаря, който се намира до автогара „Родопи“, а хората само му подават ключа, се срещаха съвестни граждани с маска.

Съвсем различна обаче е ситуацията в автогара „Родопи“, където изрично е написано: „Спазвайте дистанция. Носенето на маски е задължително в автобусите и закритите помещения в автогарата“. Това обаче масово не се спазваше от пътуващите. Докато едни държаха маските си под брадата, то други въобще не ги бяха сложили. Причината – по думите им било задушно и абсурдно в тази жега да се носят, а дишането било трудно. „Нали не сме седнали един до друг“, казват пътуващите.

Пътуващите във влаковете пък бързаха да свалят предпазната маска още със слизането си и преминаваха през подлеза без такава. Това обаче събуди притеснения сред част от преминаващите в подлеза, заради големия поток от хора.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

срал сме им на щаба и  на гербопедерастите

срал сме им на щаба и на гербопедерастите

01.07.2020 | 00:42

само бай тошо кантаржията е свиреп притеснител, оня гологлавия миндил - мутафа пак го туриха на екрана помията нещастен

Отговори
2 3
Кварталния

Кварталния

30.06.2020 | 17:57

Не ги е страх от вируси. Страх ги е от глоби от РЗИ.

Отговори
4 1
Rosalina DE LUCIA

Rosalina DE LUCIA

30.06.2020 | 16:27

Здравейте г-жо и г-н, На този коментар обявявам новите си съобщения. Свидетелствам за получения заем и искам да благодаря на г-жа Виолайн. Имате важен проект за изпълнение, но за съжаление нямате достатъчно пари, за да започнете. Вашият бизнес е фалирал и търсите средства, за да започнете, това съобщение е за вас. Моля, свържете се с тази дама с кредитора на IBSI-BANQUE. Ето неговия имейл адрес: [email protected] Благодаря ти !

Отговори
1 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?