Следвайте ни

Пловдивчани гневни: ВиК остави на сухо високите етажи в най-горещия ден

viber icon

ВиК остави на сухо живеещите по високите етажи пловдивчани в най-горещия ден за тази година. Термометрите под тепетата вчера удариха 38 градуса, но това не отказа шефовете на водното дружество от планираната профилактика на помпена станция „Север“ и на магистралните водопроводи.

"В най-адската жега да ти пресъхне чешмата, си е геноцид. На 83 години трябваше да се влача до магазина за минерална, за душ изобщо да не говорим", оплака се пред "Марица" Живко Терзийски от "Кършияка", който живее в десететажните блокове на улица "Петър Шилев". Подобни жалби и гневни коментари заляха социалните мрежи още от сутринта. От ВиК се оправдаха, че ден по-рано са предупредили на сайта си за профилактиката. В съобщението пишеше, че водата ще е кът по високите етажи на града, както и в района на запад от стадион „Марица“ от сутринта до края на работния ден.

Потърсихме за коментар на ситуацията главния инженер на ВиК - Пловдив Антон Гълъбов.

„Правим профилактика всяка година по това време, тъй като очакваме повишено потребление на вода, което изисква съответно нарастване на подаваните количества. Процесът налага изключване на една голяма  част от сондажите. Поради това се усети понижено налягане. Това е един ден, след което разчитаме на нещата, които сме свършили, за да няма аварии. По-добре ден да няма вода и хората да знаят, че цяло лято ще има“, обясни инж. Гълъбов.

По думите му, успоредно с профилактиката се проверява и цялата водопроводна мрежа. „С един куршум искаме да застреляме много зайци. Дано сме добри ловци“, добави главният инженер на водното дружество. Той побърза да успокои, че болниците са с друго захранване и не са засегнати.

Гълъбов посочи, че през следващата седмица предстои профилактика на помпена станция „Юг“ . Тя ще продължи няколко дни. „Тази профилактика въобще няма да се усети от гражданите. Причината е, че има голяма разлика между двете станции. "Юг" е с доста мрежи, периодично спираме малък брой помпи и населението даже и не разбира, че се прави нещо", обясни инженерът.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Главния  инженер

Главния инженер

01.07.2021 | 10:28

Да даде съвет на хората живеещи във високи блокове да се ориентират към хидрофори защото това е от значение за главните водопроводни тръби които не издържат на високо налягане.

Отговори
3 0
външен човек

външен човек

01.07.2021 | 08:54

Защо главния инженер дава интервюта? Къде е онова момченце с 37 номер обувки? Или той се появява само в присъствието на Тотю, а в последно време и на Здравка Клинчева, така наречената Дани Каназирева. Може да потърсите и баба Анче Лафчиева. Тя също е низаменим ГЕРБЕРСКИ капацитет. Не просто калинка, а калинка мъжемелачка и к@ротрошачка

Отговори
14 1
ФОРМУЛАТА НА УСПЕХА

ФОРМУЛАТА НА УСПЕХА

01.07.2021 | 07:43

РЕД В ХАОСА.ЩЕ СТАНЕ СКОРО ПРИ СМЯНА НА ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО И КАЛИНКИТЕ НА ГЕРБ.

Отговори
13 3
40 градуса на сянка

40 градуса на сянка

01.07.2021 | 07:36

"Тъщата на Спартак Николов си купи топимот в центъра на Пловдив". А вие се къпете с мокри хавлии по високите етажи!

Отговори
12 2
ХХХ

ХХХ

01.07.2021 | 07:32

ВиК-място където процъфтява шуробаджанащината, корупцията, подлизурството и всичко останало тровещо живота на обикновения човек- гарантирано от ГЕРБ.

Отговори
14 3
Вътрешен човек

Вътрешен човек

01.07.2021 | 07:27

Спартачето ,Спартачето подгонете.Първата дружка на маминия.Цялото дружество е пълно с Калинки на гепигерб.

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?