3906

Пловдивчани бесни: "Щъркелите" да отиват за вторични суровини! Не се трае!

Пловдивчани продължават да сигнализират до "Марица" за неудобните малки автобуси на градския транспорт, които всички наричат "щъркели". В последните два дни двама наши читатели ни писаха, че пътуването им сутрин и вечер е истински кошмар.

"От много месеци насам се говори, че "щъркелите" били намалели. Ама нищо такова. Има линии, по които не съм виждал други автобуси, освен тези сапунерки", гневи се читател. И даде пример. "Вчера вечерта се качих на "щъркел" по линия 15 от Панаира, в посока "Смирненски". Вече беше претъпкан. След като отиде към пл. "Съединение", там се качих още толкова хора. И така в този "щъркел" се събраха пътници, колкото за един влак. Това е направо трагедия. Може ли да пускаш такива сапунерки в най-натоварените часове, в случая беше към 17.00 часа, когато хората се прибират от работа", пише читателят ни и дава идея всички "щъркели" да отидат за вторични суровини и ситуацията да се нормализира.

Другият ни читател пък е пътувал сутрин, малко след 08.00 часа, по същата линия. Ситуацията е била идентична. "Качих се от Хирургиите след дълго чакане. Появи се "щъркел", който не знам как не се разглоби в движение. Вътре имаше много хора, а в следващите пет минути се препълни. Всеки се чудеше къде да се хване, за да не се превърне в каскадьор по неволя, а кондукторката влизаше и припкаше от първа към втора врата и обратно, защото не може да се промуши вътре. Няма ли кой да ги забрани тези малки бусчета?", пита читателят, подал втория сигнал. 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 23 оценки
4.2/5 от 23 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?