Следвайте ни

Пловдивчани: Аман от селяндури! Хвърлят където им падне! СНИМКИ

viber icon

Изхвърлената покъщнина до контейнерите става все по-честа гледка, алармират до "Марица" пловдивчани. Почти на всеки ъгъл някой е решил да се прости с дивана си, друг с килима си, трети пък със старото легло. Образува се мини сметище, което ще достигне невъобразими размери, ако екипите на ОП "Чистота" не ги премахнат.

Жители на Пловдив писаха до медията ни за изхвърлени боклуци и покъщнина до контейнерите в района на Събота пазара, както и на ул. "Щип". Те са публикували сигналите си и във фейсбук. 
"Грозно, как може да има такива хора!"  и "Аман от селяндури! Хвърлят където им падне" са най-честите коментари.

Пловдивчани пишат, че подобни мини сметища се образуват на много места в града. Те са на мнение, че трябва да се упражнява много строг контрол и тези, които изхвърлят покъщнина и т.н. където не трябва, да бъдат наказвани със солени глоби. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Мургавия до тамтамтам

Мургавия до тамтамтам

06.09.2021 | 14:53

Ало мало.умник,ние които сме пуснали обяви,че чистим тавани и мазета с бусове и камиони си караме бок.лука до сметищата в Първенец или Цалапица.А ти като се пишеш за много умен,знаеш ли защо общината премахна почти всички контейнери,които бяха определени за тези бок.луци.Защото иска да накара хората зорлен да си поръчват техните лодки,като цената за една такава празна лодчица е цели 170 лв.И като сложиш в нея десетина чувала и се напълни,трябва да си поръчаш още една и още една,и така докато ти скъсат джуките от даване на пари за празни лодки.А ние с лодки не се занимаваме.Товарим си всичко на бусовете и камионите и си ги караме на сметищата.Таксата там е само около 27 лв.на тон,което нас въобще не ни бърка и няма никакъв смисъл да рискуваме и да хвърляме бок.луците някъде другаде.Затова малоу.мнико,не се прави на много умен и отворен и не задавай мало.умни въпроси,къде били отивали боклуците на бусовете и камионите с които ние мургавите работим.Не слагай всички под един знаменател.Между нас също има такива,които са решили честно и с достойнство да си вадят хляба.

Отговори
4 0
Селянин

Селянин

06.09.2021 | 14:33

Какви селяндури, елате на село да видите какво е чисто и подредено.Градските.

Отговори
3 1
извадете си главите от г...вете

извадете си главите от г...вете

06.09.2021 | 13:53

Не знам, какво реват тия тулупи, в Кючука има три млади жени, българки ходят по казаните, отделно колко бабички! Много клошари вече имат собствен транспорт, което винаги ме е озадачавало и прибират големи неща, събота и неделя обикалят, а през седмицата идва багерчето на Чистота с камион и прибират всичко и всичко това е благодарение че презастроихте Пловдив!

Отговори
4 1
Батко

Батко

06.09.2021 | 13:20

В нашия вход живее един доцент, който всеки ден си изхвърля боклука през терасата. След като му се скарахме, каза: Аз съм доцент, за мен тия правила не важат, все пак съм с по-висше образование от вас!

Отговори
3 1
Мии

Мии

06.09.2021 | 12:28

След като маминият ликвидира голяма част от контейнерите и окрупни местата за събиране с по четири пет контейнера, а сегашният льольо не знае на кой свят /не само за сметосъбирането/ това са резултатите. В ЦГЧ района около турското консулство изкараха четири контейнера на Гладстон и Драган Манчов, които до обяд са вече препълнени щото са единствени за целият квартал вкл и за хосписа който ги буквално ги засипва с опасни био отпадъци. Покрай тях тече денонощно човешки поток от гости и жители на пд, които припадат от възторг при вида и миризмите им. Рай Кметчето лично разпоредило направените джобове за контейнери по вътрешните улици да бъдат запълнени щото там живеят негови приятелчета и им е шумно рано сутрин. Ама, това ЕСК, това визия, това чувство за естетика и хармония нямат никакво значение, нали.

Отговори
6 4
селяни

селяни

06.09.2021 | 11:45

" БЛАГОДАРИМ " НА КОМЛЕКСИТЕ ОАЗИС ЗА ПОМАЦИТЕ И СЕЛЯНДУРИТЕ КОИТО ДОКАРАХА И ТЕ В ПЛОВДИВ!!!

Отговори
15 6
4000

4000

06.09.2021 | 11:36

В района на В. Болница това е ежедневие, на няколко места всеки ден може да се видят изхвърлени стари мебели, техника и каква ли не покъщина. Нещата се изхвърлят вечерно време, когато няма много хора по улиците, за да не ги виждат хората.

Отговори
5 1
тамтамтам

тамтамтам

06.09.2021 | 11:10

Срещали ли се обяви за "почистване на тавани и мазета" ? А виждали ли сте мургави брачеди с бусчета и камиончета, да чистят и извозват отпадъци? Познайте, къде отива всичко това :D

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?