Следвайте ни

Пловдивчанчета продават старите си играчки за деца в нужда

viber icon

Пловдивчанчета за трета поредна година правят добро по време на лятната ваканция. Вместо да стоят зад компютъра, те са отворили сергия срещу областната администрация на бул. Шести септември и продават старите си играчки. „Играчките са много хубави и запазени“, казва Дияна.

Събраните средства подрастващите даряват на деца в нужда. По този начин те се учат хем да бъдат състрадателни и отговорни към обществото, хем как се изкарват пари.

Себастиян учи в Арменското училище, а Ромео в ОУ „Кочо Честименски“, но съдбата ги е събрала, за да даряват надежда на изпадналите в нужда. Така на сергията те предлагат най-разнообразни неща – като почнем от малки колички, минем през камиони и робити, плюшени играчки, несесер, кончета и стигнем до пъзели.

За продан са изложени и детски книжки, който са прочетени от децата. Сред тях е и „Най-голямото ледено шоу“ на Жул Верн. Почитателите на музиката пък могат да намерят стари дискове на любимите си изпълнители.

„Нека не бъдем безразлични и повече хора закупят по нещо, може би всеки от нас има какво още да научи“, призовават пловдивчани, който вече са минали през сергията на хлапетата.

Снимки: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?