Следвайте ни

Пловдив затвори тепетата и Стария град

viber icon

Край на посещения по тепетата, парковете и междублоковите пространства в Пловдив! Това обяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов след новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Тя забранява разходки на открито.

От Пловдив на практика не може да се излиза без документ, че се налага да пътуваш до работа или на лекар. На изходите ще има КПП-та. Георги Стаменов призова жителите на "Централен" да си стоят по домовете.

"Хълмовете бяха едно от малкото места за пловдивчани, където можеха да вземат глътка въздух и да се откъснат от задъханото ежедневие", коментира Стаменов. Това означава, че достъпът до Бунарджика, Сахат тепе, Младежкия хълм, Трихълмието и всички културно-исторически места там става невъзможен.

"Тежки са тези мерки, но са продиктувани от грижата да бъдат съхранени здравето и живота на хората", каза Стаменов. Той призова жителите на "Централен" да си стоят по домовете и да излизат само при крайна необходимост.

От седмица насам Пловдив е почти празен. Мнозина се изнесоха при роднини на село и по вили. Над Марково в гората е гъмжило от хора, където по един и по двама на разстояние се разхождат на въздух, пише лупа.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

там да си стоят

там да си стоят

20.03.2020 | 22:26

Дано тези тумби от хора, по вили на мотовили не се натръшкат в един ден....

Отговори
0 0
irinka

irinka

20.03.2020 | 19:15

Този Стаменов е прекалил. Достатъчно е да въведе вечерен час и през останалото време всеки който е оборудван и спазва правилата да има право на половин час разходка под наблюдение и с маска. Иначе одобрявам всички мерки на правителството и лично на поркурор Гешев. Именно тези изключителни силни мерки ще ни спасят от летални изходи.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?