2374

Пловдив стана част от Мрежата на Балканските градове В40 СНИМКИ

Делегация, водена от кмета Здравко Димитров, заминава за Истанбул днес

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подписа декларация за присъединяване към Мрежата на балканските градове В40 в присъствието на председателстващия мрежата - кметът на Истанбул Екрем Имамоглу.

„Включването в организацията В40 е израз на решимостта на общностите и техните лидери да предприемат важните стъпки с отговорност към бъдещето на региона. Организации като тази доказват, че обединенията на институциите, които са най-близо до хората, са стъпки в правилната посока за децентрализация и най-сигурният начин да следим пулса на обществото“, заяви след парафирането на декларацията кметът Димитров.

„Уважаеми кметове, вярвам че с вашето участие Мрежата на балканските градове В40 ще стане много по-силна и възможностите за регионално сътрудничество ще се развиват много по-динамично в името на благополучието на нашите граждани“, заяви от своя страна кметът на Истанбул Екрем Имамоглу.

По време на церемонията, която се проведе в София, градоначалникът и кметът на Истанбул уточниха подробности за визитата на Здравко Димитров в столицата на Турция, на която пловдивска делегация, водена от кмета, заминава днес. В рамките на това работно посещение в Истанбул ще бъде обсъдено пускането на авиолиния Пловдив-Истанбул. 

Освен Пловдив към В40 се присъединиха още Столична община, Бургас, Велико Търново, Димитровград, Троян, Раковски, Карлово, Сливен и Карнобат.

Мрежата на балканските градове B40 (Balkan Cities Network В40) е официално учредена по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу в края на ноември 2021 г. Кметове и представители на 25 града от 11 балкански държави тогава положиха подписите си под учредителната декларация на инициативата под мотото „По-добро сътрудничество – по-добро бъдеще“.

Учредители на Мрежата на балканските градове В40 са кметовете на Истанбул, Белград, Атина, Сараево, Солун, Подгорица, Кърджали, Котор, Сплит, Лакташи, Дубровник, Тирана, Дурас, Скопие, Патра, Къркарлери, Шкодра, Одрин, Текирдаг, Трикала, Пула и представители на общините Констанца, Чанаккале, Прищина и Призрен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Яна

Яна

29.06.2022 | 13:56

Аман от ГИТ гел напред назад и трошене на народни пари, този няма капацитет да направи квото й да е , дори и да види!!!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?