2374

Пловдив ще търси добрите хора за 11-и път

Единадесетото издание на вече традиционната за града кампания „Пловдив - град на доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров, вече стартира. Номинации за добри хора ще се приемат от днес до края на месеца на специално създадения сайт: https://gradnadobroto.plovdiv.bg/

Отново пловдивчани ще могат да споделят истории на хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. Номинации ще се приемат в четири категории - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

След приключване на гласуването историите ще бъдат разгледани от компетентно жури, в което отново се включват създателят на инициативата „Пловдив - град на доброто“ Йорданка Петкова в категория „Социална дейност“, председателят на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева в категория „Добротворчество“, директорът на ПГ по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева за "Образователна дейност". Тази година към журито се присъединяват и миналогодишният носител на приза „Посланик на доброто“ - основателят на сдружение „БГ бъди активен“ Ласка Ненова за категория „Градско развитие“.

По традиция учениците от ПГ по хранителни технологии и техника ще приемат писмени номинации пред стълбите на "Каменица". Това ще се случи днес от 10:30 ч. Тази година датата съвпада с Международния ден на наследствения ангиоедем и по този повод на минувачите ще бъдат раздавани и стикери в подкрепа на хората с рядката диагноза.

Официалната церемония по награждаване ще се състои на 7 юни от 18:00 ч. на Римския стадион, където заедно ще отличим добрите хора в Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?