3906

Пловдив се прекланя пред Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета ще отбележат утре пловдивчани и гостите на града в  11.30 часа пред паметника на поета и революционер в Цар Симеоновата градина.

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се почита всяка година в България в деня на смъртта на Христо Ботев - 2 юни.

 Слово ще произнесе Ина Иванова - поетеса и писателка, носител на престижната Награда „Пловдив“ за ярки постижения в областта на културата през изминалата 2023 година в раздел „Художествена литература и хуманитаристика“. Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив - Ивайло Христов.

Участие в церемонията ще вземат Военен духов оркестър, представителни формирования на гарнизон Пловдив - почетна рота и венценосци, членовете на комитет „Родолюбие“ и комитет „Васил Левски“, политици, общественици, ученици, граждани и медии.

Общоградското поклонение ще завърши в 12.00 часа, когато ще зазвучат сирените в цялата страна и с едноминутно мълчание ще бъде отдадена всенародна почит на героите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?