49

Пловдив се обяви против Варна да стане съдружник в “Пълдин туринвест”

Общинският съвет в Пловдив се обяви против община Варна да стане съдружник в смесеното дружество “Пълдин туринвест”, създадено през 2006 г. в партньорство с бизнесмена Георги Гергов за участие в "Международен панаир”  АД.

На днешната сесия 30 съветници подкрепиха  предложението на зам.- кмета Величко Родопски. С него представителят на Общинския съвет се упълномощава да гласува против община Варна да стане акционер в “Пълдин туринвест”.  Шестима съветници от групата на БСП  не възразяват срещу съдружието. 

"По този начин община Пловдив чрез "Пълдин туринвест" ще има по-голямо участие в панаира. С излизането на община Варна от "Международен панаир " АД  се увеличава  делът на "Пълдин туринвест" в дружеството, а съответно и на община Пловдив", обясни за "Марица" становището си шефът на левицата в местния парламент Николай Радев.

Варна притежава 20 процента акции в панаира, които бяха  й предоставени  от държавата. С последващото решение държавата предлага този пакет да бъде прехвърлен на “Пълдин туринвест”. В двете дружества Георги Гергов държи мажоритарен дял. Община Пловдив има в смесената фирма  25 процента от акциите. 

Предстои акционерно събрание на “Пълдин туринвест”,  затова Общинският съвет като принципал на акциите  трябва да има позиция дали е съгласен  Варна да стане акционер.

Дебат  на сесията по точката нямаше. Междувременно и във Варна е взето същото решение - да не влиза в съдружие в "Пълдин туринвест".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Йоан

Йоан

09.11.2021 | 13:20

Панаирът е на Пловдив, не на свинаря!!!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?