49

Пловдив се нареди до Рим и Атина в конкурс за европейска дестинация

Пловдив е номиниран за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. в 13-ото издание на престижната класация European Best Destinations. Това е единственият български град, който участва в надпреварата и е поставен в конкуренция с градовете Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага и др. 

„Най-добра европейска дестинация“ е класация на специално подбрани европейски градове с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот, организирана от водещия уебсайт за туризъм в Европа - EuropeanBestDestinations.com. Настоящото  издание ще се проведе в партньорство с мрежата EDEN на Европейската комисия и медийните партньори Forbes US и Condé Nast Travelers.

„Тази номинация е признание за усилията, които местната власт и туристическият сектор полагат в утвърждаването на Пловдив като туристическа дестинация. Това е и една възможност да насочим фокуса на международната общественост не само към града ни, но и към България“, посочи кметът Здравко Димитров.

Победителят ще бъде избран чрез гласуване на интернет адрес: https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2022/, в периода от 20 януари до 10 февруари 2022 г. Гласувайте! 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА - прокъсаха се да ни лъжат! Градът е разбичкан,

РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА - прокъсаха се да ни лъжат! Градът е разбичкан,

20.01.2022 | 18:47

Конкуренцията е между списък от 20 =двадесет= дестинации такива кто Грац, Любляна и др. Не е “номинация” . . . Туроператорски трик / въдица за да ти лепнат на компютъра “кууки” Излишно превъзнасяне от Зико, подведен отново завалията от КултАрхеоТуриСЕРГИДЖИ ЗАМ- П.П., толкова разбира щото. Заслужен отдих, а . . . ???

Отговори
2 1
Айде....пак пара в свирката.

Айде....пак пара в свирката.

20.01.2022 | 13:08

Зику Лапачу,много лъжеш майна,но много нескопосано.Маминият лъжеше по-добре.

Отговори
3 4
Пълни глупости.Стига ни гъбаркайте.

Пълни глупости.Стига ни гъбаркайте.

20.01.2022 | 13:03

Посочете Рим и Атина ,колко туристи имат на глава от населението и колко има Пловдив.Аман от Евтин фалшив пиар.Ако вие сте шапшали,не ни правете и нас

Отговори
8 4
А по дестинацията доходи на кое място се нареди Пловдив

А по дестинацията доходи на кое място се нареди Пловдив

20.01.2022 | 12:15

По доходи доходи тоест заплати и пенсии сме на последно място в Европейския съюз за който факт се мълчи господа уважаеми пловдивчани

Отговори
8 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?