Следвайте ни

Пловдив със 112 милиона лева задължения след 3 г. заради кредити ВИДЕО

viber icon

Общите дългове на Община Пловдив ще бъдат 112 млн. лв. през 2023 г. Тази бюджетна прогноза прие на днешната сесия Общинският съвет по предложение на кмета Здравко Димитров.

"За" гласуваха 30 съветници, предимно от ГЕРБ, Съюз за Пловдив, Кауза Пловдив и ЗС „Александър Стамболийски. Съветниците от Демократична България, БСП, ВМРО и НФСБ се обявиха против.

Задълженията на общината се увеличават заради намерението на градската управа да тегли кредит до 120 млн. лв. от Европейската инвестиционна банка. Зам.-кметът Илия Кирчев обясни в залата, че за развитието на Пловдив са необходими инвестиции за инфраструктурата, а от местните приходи на общината те няма как да бъдат набавени.

Съветниците от опозицията обаче са на мнение, че администрацията не предприема никакви реформи, за да увеличи приходите, а гледа да похарчи "едни лесни пари".

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ттт

15.03.2020 | 16:38

Теглете и не се притеснявайте, ние ще плащаме.

Отговори
0 0

Спаска

12.03.2020 | 12:26

Браво, на мафията в общинския съвет!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?