Следвайте ни

Пловдив празнува Деня на Съединението с 400 нови знамена

viber icon

Пловдив ще посрещне Деня на Съединението с 400 нови знамена. 200 национални трибагреници и още толкова флагове на Пловдив са поставени по входно-изходните артерии, други оживени пътни отсечки и знакови за града места. Чисто нови трикольори се веят и върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на Пловдив. 

Директорът на „Чистота“ Николай Георгиев припомни, че екипи на общинското предприятие обновяват знамената два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и Деня на Съединението и празник на Пловдив 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за първи път сега те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.

В дните преди празника от „Чистота“ за пореден път заличиха новопоявили се драсканици в подлеза на площад „Съединение“, както и върху фасадите на сградите по булеварда. Предприета е мащабна акция за почистването на подлезите и премахване на загрозяващи графити в целия град. Предприятието съдейства на германската фирма „Керхер“, която безвъзмездно почисти паметника на Съединението посредством иновативна екологична технология. Над 50 служители ще работят и на 6 септември, като рано сутринта ще бъдат измити както едноименният булевард, така и всички входни пътни артерии.  

ОП „Градини и паркове“ също ще има дежурни екипи в предстоящите 3 почивни дни. 

„Ще поддържаме чистотата и ще поливаме зелените площи в големите паркове, които със сигурност ще привлекат много посетители. Заедно с районните кметове се постарахме да поставим повече нови пейки и да облагородим повече зелени пространства. На площад „Съединение“ боядисахме и лакирахме пейките, оформихме короните на дърветата, в бетонните вази направихме нови фигури от красиви цветя“, каза директорът на „Градини и паркове“ инж. Георги Николаев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?