Следвайте ни

Пловдив под блокада! Гъмжи от полиция и проверяващи

viber icon

Засилени проверки във всички хранителни и нехранителни магазини в Пловдив и областта ще извършват контролните органи през почивните дни и предстоящите празници. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

По думите й организацията е направена, като основно тежестта ще падне върху МВР и РЗИ, но с екипи ще участват и Областната дирекция по безопасност на храните, Комисията за защита на потребители и  РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Ще се следи дали се спазват противоепидемичните мерки, да няма струпвания пред търговските обекти, дали има дистанция между чакащите  граждани и дали вътре в магазините се спазва решението на Областния кризисен щаб от 26 октомври за допустимия брой посетители.

Областният управител коментира, че днес отново са  проведени разговори с всички управителите на хранителни и нехранителни вериги на територията на областта, които според заповедта на ЗМ работят, и са дадени указания.

„ 48 са магазините, с които от Областния щаб сме в непрекъсната комуникация. Имам тяхното уверение, че ще се справят с организацията и няма да има пропуски. Трябва да е ясно обаче, че при нарушения няма да има компромиси.

Ще бъдат налагани санкции, както на юридически, така и на физически лица, а при последващи нарушения ще се затварят търговски обекти, категорична е Каназирева.

Тя допълни, че голяма част от магазините са създали ред и строго следят дали и гражданите спазват мерките. Навсякъде има дезинфектанти, охраната на обектите следи за броя на посетителите, дават се указания към гражданите.

Тя съобщи още, че от началото на декември РЗИ и МВР са извършили 847 съвместни проверки за спазване на противоепидемичните мерки в хранителни и нехранителни обекти.  Областната дирекция по безопасност на храните - 30 проверки. От  полицията са връчили 2170 предупредителни протокола, а от Инспекцията по труда  - 41 предписания. 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Юлия

Юлия

18.12.2020 | 18:15

Белким народът малко се кротне, ама не го вярвам много. Просто проверките, ако има такива, са формални.

Отговори
2 1
Стоянова

Стоянова

18.12.2020 | 13:48

Всичко се прави формално! Отчита се дейност, но реално нищо не се върши! Точно както дезинфекцията в автобусите на "Градски транспорт".

Отговори
6 1
А пещерняците?

А пещерняците?

18.12.2020 | 13:11

Пързалката защо работи? Пълно е с "бедни", които реват, че пандемията ги оставя без доходи. После заразяват наред. Затворете я, ама как да стане, като пещерняците притежават града и куклите на конци?!

Отговори
18 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?