Следвайте ни

Пловдив остава без зоопарк, чака се решението на съда

viber icon

Злополучната зоологическа градина  до Гребния канал си остава под ключ за неопределено време.

"Готови сме да обявим нова обществена поръчка за довършването на зоопарка, но  сме длъжни да изчакаме решението на съда по делото, заведено срещу Община Пловдив от фирма "Запрянови - 03",  обясни зам.-кметът Пламен Райчев.


Градската управа и  представителите на фирмата - изпълнител не са успели да подпишат споразумение.  Запрянови искат  общината да им плати 800 000 лева за направените преди четири години разходи. "Ние предложихме договорът да бъде прекратен без плащане", каза Райчев.  От фирмата категорично отказаха и по думите на управителя Вакрил Запрянов ще си търсят парите, за които имат документи.

Делото за зоопарка ще се гледа в Административния съд. Предполага се, че процедурите ще се проточат, тъй като решението, каквото и да е то, ще бъде обжалвано пред ВАС.


Според доклада, изготвен от работната група на общината, още 800 000 лева са необходими за отстраняване на дефектите, настъпили след близо петгодишен престой на обекта, а и за неговото довършване.  В строеж върху 40 дка площ са вложени близо  4 млн. лева.


Пловдивският зоопарк беше закрит през 2008 г. от МОСВ, защото условията за отглеждане на животните не отговаряха на закона.

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Лъва

Лъва

14.10.2020 | 20:53

Гешев, защо прикривате Тотев? Пой е главния виновник за състоянието на зоопарка . Цял Пловдив го знае, само герб мълчат и го прикриват . В затвора му е мястото...отдавна !

Отговори
3 0
Наблюдател

Наблюдател

15.10.2020 | 11:50

Не е Гешев, а предшественикът му Цацаров, който го предложи. Вече пет години се руши построеното при пълна безстопанственост от Общината на имущество за 4 мил. лева. Същата е сключила и реализирала далаверата. Потърсена отговорност до момента няма. С Гешев начело, няма и как да има, справка КТБ...

Отговори
1 0
Наркоман Тотев

Наркоман Тотев

14.10.2020 | 13:15

Изшмърках зоопарка. Хахаха!

Отговори
4 1
Ццц

Ццц

14.10.2020 | 12:52

Докато не видя юамин Тотю в затвора, вяра на ГЕРБ нямам. Те го направиха шеф на ГЕРБ в Пловдив.

Отговори
5 1
Митро

Митро

14.10.2020 | 13:22

Не на топло, а на студено - в една клетка в зоопарка.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?