49
Следвайте ни

Пловдив остава без парно и топла вода за неопределено време

viber icon

Пловдивчани остават без парно и топла вода за неопределено време. Заради голяма авария в ЕВН Топлофикация топлоподаването в целия град бе спряно в сряда, а екипите все още работят по отстраняването й. Причината бе повишено налягане в мрежата.

Нормалното функциониране на парното и топлата вода частично са възстановени само за абонатите в района на Областната управа и в ЖР "Тракия", съобщиха в късния следобед вчера от компанията. Дейностите зависят от локализирането на авариралите участъци от мрежата и достъпа до тях. Локализирането се извършва посредством изолиране на отделни участъци от топлопроводите, което изисква определено техническо време, допълниха от ТЕЦ-а.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Иван Иванов

Иван Иванов

12.11.2021 | 09:49

Факт е, че на много места тръбите в мрежата са на по около 40 години! Преди 25 години когато отоплителните инсталации бяха от смесителен тип налягането на подаваната от ТЕЦ-а мрежова вода по задание от диспечер стигаше и до 10-11 бара и тръбите устискваха", а сега стига до 5-6 бара и до там! Лятото се поддържаше с цел икономии температура 65-70 градуса на подаваната мрежова вода, а сега цяло лято е 85 градуса заради "кулъри", "чилъри" ..... ! Заради големи стратегически консуматори правят големи загуби по топлопреносната мрежа и като резултат много домакинства се отказват от "топлата вода" на ТЕЦ защото през лятото цената на кубик става много висока! Комбинацията от стари тръби, зле обучен и психотероризиран персонал водят до такива резултати! Да усвояваш едни европари за строеж на нови трасета в топлопреносната мрежа, докато съществуващите са в трагично състояние е сепуку в дългосрочен план! Същото важи за договорите с големите "стратегически" клиенти - заради тях губят много макар и малки клиенти! Да не споменаваме газовата турбина, която трябваше да замени старата класическа когенерация с парни котли и турбини и се троши за месец работа поради това, че работи на няма и 30% от капацитета си! Заслугата е на бившите директори Мирко Угринов и Кирил Лазаров! Да не забравим и третата противоналегателна парна турбина работила през далечната 1995 година всичко на всичко 72 часа за да се разпише т.нар. Акт №16! Имаше/и още го има/ капацитет да дава на час 200 тона пара за индустрията, когато индустрията в Пловдив вече беше "умряла"! Сега се въвежда в експлоатация чисто нова когенерация и няма да кажат какво точно се е объркало! Ще се спотайват като гугутки на нисък клон! Добре че е глобалното затопляне и зимата още не е започнала!

Отговори
4 0
Но ще си платите

Но ще си платите

12.11.2021 | 07:54

И всичко е ТОЧНО!

Отговори
7 1
Та така

Та така

12.11.2021 | 08:29

Че то кога не сме си плащали, обикновените хора? И за откраднатите 5 млрд от КТБ си платихме (ИМА ЛИ ОСЪДЕНИ ЗА ТАЗИ КРАЖБА?), и за 60-те милиона от "Хемус" ще си платим ние, и за осъдената България в ЕСПЧ от арестуваните от Цецко 6-те апартамента пак ние плащаме обезщетението ("бебето от фризера", помните ли?)

Отговори
6 1
Да, помним

Да, помним

12.11.2021 | 08:52

Помним, помним. И по-назад даже помним. Как на Огнян Дойнов купихме апартаменти във Виена, а на други знайни и незнайни другари вили и къщи в Южна Африка и къде ли не. Как с пенсионните фондове на дядовците от царско време построихме резиденции и ловни хижи за Кубадински и компания. Помним отколешните традиции.

Отговори
6 0
Ерхан

Ерхан

12.11.2021 | 09:21

не виждам нещо да споменаваш за грабежите 2001-2009 и при Орешарски. Нещо паметта ти е много удобна идио.тче Фактмаче

Отговори
1 5
Батко

Батко

12.11.2021 | 09:55

Нема такъв смях, евала за хумора. Едните другари от БСП, другите от ГЕРБ–СДС, крали през години, ама яко крали, ама сега се карат за пред хората, а след изборите пак ще ми се целувате, прегръщате и сношавате. И пак ще плащат данъкоплатците, нале ;)

Отговори
5 0
Капиш?

Капиш?

12.11.2021 | 11:08

Батка, по принцип сте прав, но това не е основание да гласуваме и за тов. Копейкин § компания...:)

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?