Следвайте ни

Пловдив обсъжда мерака за общински кредит от 13 млн.

Близо 70 души присъстват в момента на общественото обсъждане по проекта за нов общински заем на стойност 13,2 милиона лева. По предложение на местната администрация парите са предвидени за изграждането на три паркинга - два многоетажни в ЖК Тракия и на ул. ”4-ти януари”, както и един до кръговото на бул. “Източен”. Друга част от средствата са за ремонт на подлеза на “Баня старинна”. Проектът не попада в обхвата на член 17. 

Срещата започна с изненадващо участие на кмета Иван Тотев, който няколко пъти подчерта, че според него общината спокойно може да поеме дълг от 100, а не от 13 милиона. Активно присъствие има от цялата група на ВМРО в местния парламент, както и общински съветници от почти всички партии.

Слави Георгиев от ВМРО изрази позицията на патриотите. Според тях намерението за теглене на заем не е средство за решаване на проблемите с паркирането. Георгиев мисли, че ако заемът ще се тегли, трябва да е за по-значими обекти. 

Станимир Кронев

Редактор

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?