Следвайте ни

Пловдив награди своите герои на доброто, вижте кои са

viber icon

Със специално тържество в Цар-Симеоновата градина бяха връчени отличията от традиционния конкурс „Пловдив- град на доброто”.

Кампанията цели да поощри  всички добри хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на обществото.

Отличията бяха връчени в 4 категории. Призът за „Градско развитие” заслужи Тони Симидчиева заради приноса й за съхранение на традициите.

 Собственичката на хотел и ресторант "Одеон" Тони Симидчиева беше сред отличените 

Д-р Атанас Гюлев, специалист УНГ в УМБАЛ Пълмед, беше отличен в категория „Социална дейност”.  Лекарят е номиниран от свои благодарни пациенти. 

Отличието в категория „Образователна дейност” отиде при Тина Димитрова, създател на първия баскетболен отбор  за младежи с увреждания. Призът беше получен от нейния съпруг, защото тя в момента е със своя тим.

Анна Стайкова-Петерман  беше наградена  в категория „Добротворчество”.  Тя е създала свое формирование и по време на пандемията е оказвала психологическа и социална подкрепа на нуждаещите се. 

Анна Стайкова-Петерман помогна на много хора по време на пандемията

Голямата награда "Посланик на доброто" получи Ласка Ненова- основател на сдружението "БГ бъди активен".

Зам.-кметът Георги Титюков връчва наградата на Ласка Ненова

Конкурсът се организира вече 10 години от Община Пловдив. По повод юбилея в програмата се включиха младежка духова формация към Общински детски комплекс – Пловдив, както и Хорът на пловдивските момчета. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров, чието специално обръщение произнесе заместникът му Величко Родопски.

Учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника получиха грамоти от кмета за приноса си в организацията на кампанията.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?