Следвайте ни

Пловдив на трето място по ваксинирани в страната

viber icon

Пловдив се нарежда на трето място в страната по участието си в масовата ваксинация, която започна в края на миналата седмица.

Имунизация е направена на 675 желаещи в Пловдив и областта, от които 265 в РЗИ-Пловдив. Това съобщи зам.-шефът й д-р Аргир Аргиров.

Той допълни, че вече са получени указания за провеждане на изборите. На 12 страници подробно са описани мерките - на входа на изборните секции ще мерят температурата на гражданите, постоянно ще се прави дезинфекция, а избирателите и членовете на секционните комисии ще бъдат задължени да пазят 1,5 метър дистанция.

Общо 459 комисии са сформирани в Пловдив, което означава, че в тях ще бъдат ангажирани 4051 човека, каза Илиан Иванов, председател на РИК-Пловдив. Във всички секции ще има машини, но до този момент не е ясно как ще гласуват карантинираните. На членовете на СИК ще се слагат ваксини, ако те самите пожелаят.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?