Следвайте ни

Пловдив изгражда атракцион за деца на световно ниво

viber icon

Проектът ще се реализира, ако градът спечели приза на "Уолтопия"

Пловдив е един от 8-те града, които продължават да се състезават във втория кръг на конкурса на „Уолтопия“. Освен Пловдив в конкурса продължават Бургас, Варна, Велико Търново, Белоградчик, Балчик, Дупница и София - Община Слатина. Тези градове кандидатстват за изграждане на съоръжения за активно забавление.

През януари българската компания - световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви, че ще инвестира над два милиона лева в изграждането на две съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото - AdventureHub, който доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат. "Уолтопия" ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията и ще назначи оператор, който ще осигури оперирането им при най-високи стандарти за безопасност. 

„Посетихме невероятно красиви места в България и харесахме много от тях за поставяне на съоръженията. Затова решихме да построим повече от два обекта и да предложим проекти и на по-малки общини, както и на такива, които искат и сами да инвестират", коментират от „Уолтопия“. Над 100 общини кандидатстваха за двете големи съоръжения за активно забавление, които компанията ще изгради в България. Започват разговорите с класираните на втори кръг, а компанията обяви, че поради големия интерес ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?