1553
Следвайте ни

Пловдив и Екатеринбург ще обменят студенти и стоки

viber icon

Подобряване на взаимоотношенията между Пловдив и Екатеринбург. Това обсъдиха по време на среща кметът Здравко Димитров, Константин Артюшин, търговки представител на Руската федерация в България и Михаил Горбатов, съветник и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. На разговорите присъства и почетният консул в България - Георги Гергов.

„През последните няколко години значително се подобриха връзките между Пловдив и Санкт Петербург в различни области. Това предстои да направим и с град Екатеринбург“, заяви Здравко Димитров.

Задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на културата, образованието, науката и икономиката бяха сериозно обсъдени, като се набелязаха и конкретни стъпки – обмен на студенти от висшите училища на Пловдив, двустранни срещи с представители на бизнеса, делегации и участия в различни изложения.

„Подобряването на връзките между градовете е важно за контактите между хората, което пък осигурява по-ефективната работа между регионите“, посочи Константин Артюшин.

Възможностите за провеждане на събития в така наречените „Дни на Свердловска област“ в България и по-конкретно в Пловдив също бяха обект на днешните разговори.

„По отношение на културата Пловдив има голям потенциал за международно сътрудничество“, сподели Здравко Димитров, като подчерта значението на богатия с прояви културен календар за града и възможностите за ползотворно партньорство в тази сфера.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

гергелан

гергелан

07.10.2021 | 12:58

В панаира започва сглобяването на електромосКВИЧИ.

Отговори
1 0
И все пак

И все пак

06.10.2021 | 22:49

Когато НАРОДА поиска, то няма значение истериките на шланга и пицата, на стругарката и биооръжието, на Бичето и Гърнето. А защо не направят нещо подобно с Франция, или Германия, например?

Отговори
2 2
Горазд

Горазд

06.10.2021 | 23:27

Защото българи, французи и германци си пътуват свободно и учат и работят където си поискат. Няма нужда да се пращат хора насила в Германия и Франция, те си ходят, учат работят и се връщат по собствено желание.

Отговори
3 1
Ето бе!

Ето бе!

06.10.2021 | 21:53

А дъртите седесари са на опорка, че никой не ходи в Русия и всички млади искали на Запад!

Отговори
2 3
Аре бе!

Аре бе!

07.10.2021 | 08:11

Да не забравиш, че и чичо Гоче и той беше "седесар", поне докато нaлапа Панаира.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?