Следвайте ни

Пловдив чества 184-та годишнина от рождението на Васил Левски в неделя

viber icon

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя на 18-ти юли 2021 година, неделя, от 10.00 часа, в Пловдив ще бъде почетена 184-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. 

Слово ще произнесат Юлия Друмева и Матю Бецински, ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив с преподавател Зоя Капон, участници в Националния проект „Народните будители и Аз“.  

Водещ на честването ще бъде актьорът от Драматичен театър Пловдив – Ивайло Христов.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване на 184-та годишнината от рождението на Васил Левски ще се включат: Народните представители от град Пловдив в 46-то НС, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тържество

Тържество

12.07.2021 | 21:07

Това е много важна дата от нашата история. Благодаря на редакцията че във такъв момент е спестила имената на нашите управници.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?