Следвайте ни

"Пловдив 2019" похарчи 4,8 млн. лева за шест месеца

viber icon

 Общинската фондация "Пловдив 2019", създадена за подготовката и провеждането на Европейска столица на културата,  е похарчила 4, 8 млн. лева   от началото на януари до края на юни. Това става ясно от отчета на кмета Иван Тотев, който е председател на Управителния съвет.


Годишният бюджет на фондацията е 10 373 950 лева, от които близо 7 млн. лева са планирани за проекти и събития, а останалите средства  са за маркетинг, реклама и административен апарат.

 

За шестте месеца са изразходвани 3,5 млн. лева за събития и проекти. За администрацията са отишли 529 771 лева от предвидените за цялата година 1,4 млн. лева. За заплати и осигуровки са броени 293 548 лева. Наем на помещения в бившия тютюнев склад на ул. "Екзарх Йосиф"  струва дотук 120 000 лева, печатни информационни материали - 112 645 лева. Отчетът  е подготвен от директора на фондацията Кирил Велчев и ще се обсъжда на сесията на градския парламент на 1 август. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Майнатаун

28.07.2019 | 22:07

Тотев и ГЕРБ Плавдив от 10 години печелят толкова избори за Борисов, а той се скъпи за втория град на България. 90% от нещата свършени в града през последните години са от Общинския бюджет и от Европрограми, а целевите средства от държавата са трохички. А ако питате защо е така, търсете кой от майните в града плюе вече години наред своите в Банкя???? Завъдиха се много продажници в тоя град. Загубят изборите и клепат ли, клепат, само за благото на майните естествено...... мамка ви долна......

Отговори
0 8

караджа дума русанка

28.07.2019 | 21:16

На тази снимка има само един сериозен човек-Ванко Иванов, другите- загубил изборите в Южен, но с розови бузки на мама и вник на дядо( най-големите му достойнства), и една от големите грешки на кмета Тотев, и една жена, която харесва жени.

Отговори
10 0

Адвокат

28.07.2019 | 21:04

А вие що не попитахте оня ден Бат Бойко, като идва в града на инспекция защо му се досвидяха паричките за Пловдив Европейска столица на културата 2019???? Що не кажете на майните колко даде държавата за Пловдив зя цялата година за тоя европейски форум??? Срамна работа! Софиянци се стискат от яд, че Пловдив и Тотев ги биха, като маче в дирек! Срамно е че има толкова много пловдивчани, които пригласят на шопските хули срещу града ни!

Отговори
2 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?