Следвайте ни

„Пловдив 112“ с най-голямата награда в националния конкурс за доброволци

viber icon

За поредна година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и "Националната асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ) организира конкурс по повод Международния ден на доброволеца 5 декември. 

Тази година Доброволно формирование „Пловдив 112“ спечели симпатиите на публиката в онлайн допитването на НАДРБ с 834 гласа, следвани от ДФ „Павликени“ с 486 гласа и ДФ „Свиленград“ с 331 гласа. Пловдивското формирование е на трето място в категория „Доброволно формирование на годината“. Там победител е ДФ „Столична Община“, а втора позиция заема ДФ „Свиленград“. 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, връчи грамота на 34-годишния доброволец от село Строево Цветан Йошев. Той бе сред първите номинирани в категорията „Личност на годината" от  ДФ „Пловдив 112“.  

„Това е признание за всеотдайността, желанието и упорития труд на един млад човек, който е воден от нуждата да помага на хората“, заяви кметът при връчване на отличието.  

„Щастлив съм, че съм част от най-силното доброволно формирование в страната, което обединява хора с големи сърца“, сподели от своя страна Йошев. По думите му с всяка мисия той научава по нещо ново и придобива нови умения, с които може да бъде полезен на обществото. 

Зам.-кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев коментира, че пловдивското формирование е готово да обучава все повече хора за спасителни акции при кризисни ситуации и добави, че след подготовката си тези млади хора могат да се насочат към военните, полицията или други структури.

В момента в ДФ „Пловдив 112“ се обучават 12 нови доброволци като предстои да се включат в екипа на формированието след завършване на тяхната подготовка.

„Тази година започнахме една амбициозна програма за обучение, чрез която ще проведем специализирани подготовки за повишаване квалификацията на доброволците“, заяви ръководителят на формированието Атанас Даков.

Той сподели, че отличието в категория „Награда на публиката“ е висока оценка за пловдивското формирование, защото усилията на доброволците са насочени именно към хората. 

На церемонията присъстваха още началникът на отдел „Обществен ред и управление при кризи” Емил Вълков, главен експерт Костадин Пейчинов, представители на ДФ „Пловдив 112“. Гост на церемонията беше генерал-майор Явор Матеев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?