71

Площадът пред Братската могила става зона за култура

 

Да вдъхне нов живот за пространството около Братската могила и то да се изпълни с културни събития – такава цел си е поставил кметът на район „Западен“ Димитър Колев. В тази връзка днес той посети мястото заедно със заместник-кмета „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов.

Двамата провериха какви са възможностите за издигане на сцена и осигуряване на електричество на площада пред Братската могила. Със средства на района се предвижда цялостна подмяна на лампите, като за целта ще бъде поставено модерно LED осветление. „Моето огромно желание е още през месец май да започнем да организираме мащабни културни събития на този огромен площад. Мога да кажа, че вече имаме идеи за няколко големи концерта, но засега ще запазя подробностите в тайна“, заяви кметът Димитър Колев, след като посети мястото. 

През последната година районната администрация отделя сериозно внимание на тази част от „Западен“, като преасфалтира изцяло пешеходната алея на булевард „Свобода“. Изцяло подменено бе осветлението по нея, поставени бяха нови пейки, а за удобство бе изградена и нова пешеходна пътека на булеварда. Преди години по инициатива на кмета Димитър Колев бе обновен изцяло и парк „Розариума“ зад Братската могила, който се превърна в едно от любимите места за децата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Смирненски

Смирненски

29.03.2023 | 20:33

Свестен е този кмет. Ама е напът сам да се натресе с шумните концерти.

Отговори
2 1
Стефчо Автографа -културолог

Стефчо Автографа -културолог

29.03.2023 | 20:20

Когато чуя от някой от хората на този безкнижен кмет да говори за култура веднага се хващам за Ку бура!

Отговори
4 1
комунист

комунист

29.03.2023 | 19:11

Пиша ли Ви ,че управата на Пловдив винаги взима най- неудачните решения от всички възможни. Пиша Ви но Вие си ги избирате.

Отговори
5 1
до кмета на "Западен"

до кмета на "Западен"

29.03.2023 | 16:11

Какви сцени и концерти? Ще те изядат с парцалите заради шума и боклуците оставени след подобни необмислени мероприятия на терени до жилища !!! Не виждаш ли, че наоколо са блокове от социализма и нови сгради в съседство с МОЛ Пловдив. Накъде ще насочиш шума от тон-колоните ? Тази година градът щеше да си отпочине от скандално шумния рок фестивал на гребната база. Сега вие господине, с временно пребиваване в местното кметство измисляте нов абсурд!!! Едва ли от желание за истинска култура! На кого интересите прокарвате? Няма необходимост от нов шум в града!!!

Отговори
17 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?