1939

Площад "Житен пазар" с нова визия за 6 септември

Пловдивчани ще видят новата визия на площад „Житен пазар" за празника на Пловдив - 6 септември. Площадът под Стария град, познат на местните като „Шахбазян", е активна точка в туристическите маршрути днес. С новите проекти мястото ще се преобрази тотално: с живописни цветни композиции, с настилки от клинкерни плочи, с ефектни перголи и водна каскада. Това се случва по проекта на архитектите от „Проарх“ - арх. Едвард и колектив, които показват за първи проекта си за читателите на в. „Марица“.

Зеленината ще присъства навсякъде - под формата на конструкции от декоративни тунели, в множеството зелени лабиринти или в смели комбинации с водните площи. Ще се изградят големи и разнообразни кътове за деца. Парковото осветление ще е енергоспестяващо.

Фирмата изпълнител е „Проинвестстрой“ на Красимир Донков. Ремонтите са част от цялостния ремонт в зоната - това е в квартала около „Житен пазар“ между бул. „Шести септември“, „Източен“, „Княгиня Мария Луиза“ и „Митрополит Панарет“. Води се вторият етап на проекта „Обновяване на градската среда“ на община Пловдив на стойност 10  233 472 лв., който се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ с участието на местния бюджет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
кога

кога

26.05.2022 | 16:06

ще забранят на НАГЛИТЕ КУЧКАРИ Да си водят помиярите и да серат и пикаят там? Там има деца а тия не им пука и не си чистат след псетата.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?