Пълен разнобой в Общинския съвет с избора на шеф на КОЦ

От ГЕРБ и "Кауза Пловдив" настояват рокадата да стане на сесията в четвъртък, администрацията иска дебат. Преди да претендира за поста, фаворитът проф. Марианна Янева да обясни защо е подписала договор за скъпия скенер, предлага Йордан Иванов от ДСБ

Пълен разнобой в мненията на общинските съветници  кой да оглави КОЦ -Пловдив е напът да доведе  до пореден скандал на сесията на местния парламент в четвъртък.  От групите на ГЕРБ и „Кауза Пловдив” са внесли предложение да бъде избран временно изпълняващ  длъжността, като са приложили резултатите от проведения конкурс, в който най-висока оценка получи проф. д-р Марианна Янева. В предложението вместо името на временния шеф са оставени точки.

Илия Кирчев

Както „Марица” писа, след гражданските протести на предишната сесия  ресорният зам.-кмет Илия Кирчев оттегли конфликтната точка от дневния ред и до гласуване не се стигна. Тогава

кметът Здравко Димитров предложи дебат по темата.

Съветниците от ГЕРБ обаче са амбицирани сегашният управител д-р Паршкев Цветков  да бъде освободен, а  проф. Янева да оглави Онкодиспансера още на сесията в четвъртък.

Йордан Илиев

Според шефа на групата на ГЕРБ  Йордан Илиев, който е и член на конкурсната комисия,  проф. Янева е най-достойният кандидат. „Конкурсът е проведен, спазени са всички законови норми и в 14-дневен срок би трябвало резултатите да бъдат гласувани в Общинския съвет. В противен случай  г-н  Кирчев е в нарушение, тъй като договорът на управителя на КОЦ д-р Парашкев Цветков е изтекъл. Аз не виждам на какво основание този конкурс да отпадне и да бъде проведен нов”, коментира Йордан Илиев.

Шефът на ГЕРБ обаче уточни, че

на сесията може да бъдат предлагани и други кандидати за временен управител. 

По повод на сигнала срещу проф. Марианна Янева, внесен от директора на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов  до главния прокурор и Окръжна прокуратура, Йордан Илиев заяви: „Има си съд и прокуратура - те са в  правото да дадат становище. Ние си спазваме закона. На всеки конкурс има недоволни. Така е и във футбола - ако играят 5 отбора, единият печели, а останалите са недоволни”.

Константин Георгиев от "Кауза Пловдив" потвърди, че

групата ще гласува за кандидат, който ще бъде предложен от ГЕРБ.

„С предложението си помагаме на администрацията да се спази законът.  Ако ГЕРБ предложи проф. Марианна Янева, ще гласуваме за нея, ако номинират Янка Маринова или Парашкев Цветков, ще подкрепим и тях. Ние сме коалиционни партньори, застанали сме зад кмета Здравко Димитров и ще помагаме”, подчерта Георгиев. 

Съветниците от „Съюз за Пловдив” още не са обсъждали кой да ръководи  КОЦ.  „Необходимо е да има временен управляващ”, лаконично каза председателят на групата Евелин Парасков.

В групата на Демократична България са настроени опозиционно. „Сериозното ми притеснение е, че временният управител ще се окаже постоянен, каквито случаи  вече е имало. Неприятното е, че

отново се водят партийни игри, този път на гърба на онкоболните”,

твърди Йордан Иванов от ДСБ. Според него спечелилата първо място на конкурса проф. Марианна Янева трябва да дойде в залата и да каже на съветниците защо е подписала договора за доставка на скъпия 32-срезов компютърен томограф, а също така да обясни каква е визията й за управлението на болницата.

 

Йордан Иванов

Групата на БСП си запазва позицията от миналата сесия ​- да се проведе нов конкурс. „Процедурата трябва да бъде прекратена, защото има жалби и съмнения за  манипулации. Няма как за два-три часа да бъдат  прочетени бизнес програмите и изслушани петима кандидати, които участваха в конкурса”, категоричен е съветникът Йордан Василев. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Рени

Рени

22.09.2020 | 11:54

Боже, боже! И г- н Кирчев се явява страна. Нищо че е безпартиен, цезличен и безхаберен. Той въобще знае ли .....

Отговори
2 0
Христов

Христов

22.09.2020 | 11:42

Какъв разнобой?! Имаше конкурс. Резултага е ясен. Това, че има вътрешни борби- нека. И все пак резултатите са ясни. Проф. Янева е името. Това е! Просто го спазете! Има интереси, ама крадедене...къде?!

Отговори
1 1
На всяко пра..се му идва Коледата.мамин...ти си!

На всяко пра..се му идва Коледата.мамин...ти си!

22.09.2020 | 10:37

Мамин не се наяде.Но и твоят край идва,като на ментора ти цецо ушите.

Отговори
2 0
ГЕПИ

ГЕПИ

22.09.2020 | 10:18

8 000 000 има за гепене в сметката . Това е зора на ГЕПИ . Дебелите шопари да пълнят гуши .

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?