Следвайте ни

Пълчища комари по Марица, пръскат през целия юли

viber icon

Екипите на „Дезинфекционна станция“ започнаха поредната обработка с препарати за комари и ще продължат по график през целия юли. Кръвосмучещите продължават да се въдят въпреки огромните количества дезинфектанти, с които от средата на март се обезопасяват всички райони на Пловдив. 

Пълчища комари жилят надвечер в парковете, на поляните в междублоковите пространства, край Гребния  канал и по Марица. Въпреки акциите, които общинското предприятие предприема от ранна пролет срещу опасните гадини, има хора, налазени от кърлежи.

Площите в район "Централен" ще се обработват днес и на 3 юли. На 4, 6 и 7 юли екипите на "Дезинфекционна станция" ще работят в "Северен", а на 8 и 9 юли - в "Южен". Графикът е оповестен на сайта на Община Пловдив. Оттам съветват гражданите да не излизат на открито и да затварят прозорците на домовете си, когато в района се извършва обработка. Биоцидният препарат не представлява опасност за живота и здравето на хората и животните. 

Сигнали могат да се подават в  ОП „Дезинфекционна станция“ на телефон 032 624 301; e-mail: [email protected]

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?