1939

Пламен Моравенов: Държавата отдавна абдикира от проблема с Тютюневия град

Държавата е оставила Тютюневият град да се руши със своето бездействие и хаотичните решения, които се взимат. Така Пламен Моравенов, собственик на бившите тютюневи складове на ъгъла на бул. "Христо Ботев" и ул. "Авксентий Велешки" коментира състоянието на имотите в квартала.

Моравенов напомни, че още преди години складовете трябваше да бъдат съборени. Комисия, в която участваха и представители на НИНКН, беше се произнесла с категоричното становище, че имотът не е паметник на културата и следва бъде премахнат, защото е опасен. 

Това, че сградата на бул. "Христо Ботев" е опасна и може да се срути, се вижда от всеки минувач. Няма прозорци, врати и покрив. Стените се държат на косъм. За събаряне на сградата два пъти бяха издадени заповеди, при това след становището на НИНКН, и два пъти спирани от Министерството на културата. Второто събаряне беше отменено в началото на 2020 г., след като арх. Петкана Бакалова внесе искане в НИНКН за обявяване на складовете за паметник на културата. 

Ако утре сградата падне, кой ще носи отговорността?, пита собственикът.  Намерението му е на това място да се изгради голям подземен паркинг, търговска част и жилища.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Тадао андо

Тадао андо

04.09.2022 | 00:20

Кое й е ценно, бе, глупаци?Петров и Бакалова вън! Идиоти!Стените и да се запазят се запечатват, глупаци! Нищо от тях не се вижда! Само усложняват новия строеж!кое е ценно???

Отговори
2 1
До собствениците!

До собствениците!

03.09.2022 | 12:39

Дори една тухла от тези сгради е по-ценна от вас!!! Как не го разбрахте?

Отговори
3 5
Ходи и стой и подпирай ценните тухли!

Ходи и стой и подпирай ценните тухли!

03.09.2022 | 14:09

Можеш да вземеш и Бакалова с теб,да си ги подпирате дружно..вовеки веков!Докато не ти падне хоросана с Т-то отгоре върху главата.

Отговори
5 2
Мутравенов, що не се гръмнеш?

Мутравенов, що не се гръмнеш?

03.09.2022 | 11:49

Сградата ли е опасна или ти с фанатичните си изблици да я буташ?

Отговори
5 6

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?