Петров и Асан на балотаж, ГЕРБ води с 829 гласа

Петър Петров от ГЕРБ и Яшар Асан от ДПС ще се сътезават за кмет на район "Източен" на балотажа на 31-ви октомври, събота. Нито един от осемте кандидата, явили се на частичните избори на 24-ти, не премина 50-процентната граница. За Петров са дали своя вот 41,81 процента, а за Асан   -  33 на сто. Разликата в полза на кандидата на ГЕРБ е 829 гласа. Петров е временен кмет на "Източен", а Яшар Асан     -   втори мандат общински съветник и концесионер на пазара в "Столипиново".

Изборната активност в района бе очаквано ниска  -   20, 94 процента или 9 827 души. Не знам, че има избори. Кви избори, повдигна рамене млада жена, накупила кайма и други мръвки от пазара. Аз отивам да си храня децата, подмина майката въпроса. Не питай нея, тя е неграмотна, напери се 25-годишният Ларс Генов. Тук всички гласуват само срещу пари. 10-20 лева стигат. Кои дават ли? Всички   -  от първи до 8-ми номер. Най-големите крадци плащат най-много. В сегашните избори има двама реални кандидата, останалите са въздух, дриймс, ако разбираш какво искам да кажа. Сънища, мечти приключи философски знаещият и английски Генов. Разговорът пред училище "Пенчо Славейков" продължи с младо семейство с бебе, които отиваха да гласуват, но не знаеха за какво е вотът. Сериозно подпийнал мъж опитваше да вземе думата, като открехваше махленците, че изборите са за кмет. Пред училището бе по-чисто, отколкото друг път, но "Соколите" си тънеха в обичайната мръсотия и смрад.

Гласувам, но не вярвам нещо да се промени, преди да се оправи манталитета на хората. Белким нещо стане, ама..., каза 66-годишният Минчо Даскалов, който даде своя глас в СОУ "Симон Боливар" в "Изграв". Около обяд Ирена Нямова още не бе отишла до урните, но заяви, че задължително ще гласува. Според нея новият кмет трябва да махне всички гаражи, защото оттам тръгва наркоманията в района. Постът трябва да се заеме от човек, който да работи в разбирателство с голямата община и властта въобще.

Две жалби и един сигнал постъпиха в изборния ден в общинската избирателна комисия. ОИК отхвърли жалбата от БСП, според която дъщерята и съпругата на кандидата на ГЕРБ Петър Петров са съответно председател и секретар на секционни комисии от квотата на ДПС. Жалбоподателите са определили това като конфликт на интереси и грубо нарушаване на изборния закон. Според председателя на ОИК няма законово основание за нея.

Банда негодници, партията ви трябва да се закрие, казал пък кандидатът от ГЕРБ Петър Петров, обръщайки се към застъпникът на БСП Атанас Колев. Сценката станала в избирателна секция в училище "Васил Левски" малко преди 18.30 в изборния ден. Според Колев Петров влязал в секцията за четвърти път, предствяйки се за кмет на "Източен". Кавгата избухнала след като застъпникът му направил забележка да спре с предизборния си рейд. Сигналът за случилото се идва от БСП, които допълват, че Петров нарекъл "Източен", населен с "кухи военни". Колев щял да си защити моралното достойнство в съда.

 КОЙ КОЛКО ВЗЕ

Кандидатът на ГЕРБ Петър Петров взе 41,81 процента   -  3 963 гласа, Яшар Асан от ДПС 33 на сто   -  3 134 глас, Севдалина Петрова от БСП  -  10,25 или 972 гласа. Претендентът за поста на Атака Велизар Ченков спечели 6, 46 процента, което прави 614 гласа, на ВМРО Илко Раев 5,55   -   526 гласа. За независимия Юсмен Камбер са гласували 232 души,  -  2,45 на сто, за ДРОМ и Димитър Джевизов, който се отегли в последния момент 0,22  -  21 гласа. Едва 0,18 събра Цветан Георгиев от БББ, или 17 гласа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?