Следвайте ни

Петима чужденци пускат бюлетина в Пловдив, 306 078 с право на глас

viber icon

Само 5-ма чужди граждани ще гласуват за евродепутат в Пловдив. Информацията е по данни на служба ГРАО и е към настоящия момент. Крайният срок за подаване на заявление изтече на 14 април. Всички българи, които са живели в страна от ЕС и тези дни решат да се върнат в страната, също ще могат да гласуват без проблем. Все още обаче не се знае как ще гласуват съгражданите ни, които живеят в други държави, извън евросъюза, предстои ЦИК да вземе решение по този въпрос, уточни в интервю за Дарик радио председателят на Районната избирателна комисия в Пловдив Деница Чингарова.

Студентите и учениците, навършили 18 години, също могат да гласуват в Пловдив, ако решат. Трябва само да се легитимира с редовно заверена студентска книжка. Български граждани, които живеят повече от 3 месеца в друга държава - членка на ЕС, също имат право на вот.

В 16 МИР няма да има секции с експериментално машинно гласуване, съобщи още Чингарова.

466 СИК ще има в Пловдив. 4 062 е броя на членове им. Постигнат е консенсус между всички политически партии по отношение на председателите и състава на тези комисии. На вота за Европарламент ще отбелязваме избора си за партия и предпочитанието си за конкретен кандидат от листата, както с познатия досега знак X, така и с римския знак V.

306 078 са имащите право на глас пловдивчани към днешна дата, уточни още Деница Чингарова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?