Следвайте ни

Петел кукурига на пъпа на Пловдив

Мъжките майки с планирано раждане пропускат датата

viber icon

Пъстър петел ще кукурига за пловдивчани навръх днешния празник. Пернатото ще гостува за Петльовден в "Whitе bar". На обяд собственикът на локала ще върже петела, за да може всеки мераклия да се снима с него. "

Това е една традиция, която нашето заведение прави вече 12 години. По този начин почитаме празника на плодовитостта на момчетата, а не другите неща, с които обикновено се свързва датата 2 февруари. Всяка година петелът прави фурор в заведението. Хората му се радват и си правят снимки за спомен с него. Интересното е, че след това животинчето не отива в тавата с ориз, а го даваме на жена, която го гледа.  

През годините много петли са били кръщавани. Бизнесменът Румен Кривицки стана попечител на един петел през годините. Той го кръсти и му подари един чувал с храна,  разказа управителят на бара Борис Николов. 

Въпреки че в българските традиции Петльовден наистина се свързва с плодовитостта на момчетата, напоследък 2 февруари битува по-скоро като ден на хомосексуалните мъже. Вероятно по тази причина днес в пловдивските АГ клиники почти няма планирани раждания от мъжки майки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?