Следвайте ни

Пет улици от Водния проект на Пловдив с изтървани срокове СНИМКИ

Жителите на „Северен“ сигнализират, че линейният график продължава да не се спазва

viber icon

За пореден път жителите на пловдивския квартал „Северен“ изразиха недоволството си от работата по мащабния воден проект, който тече вече повече от година в квартала. Няколко дни след крайния срок за пълното завършване на улиците “Тимок”, “Порто Лагос” (от улица “Въча” до “Тимок”), “Тиса”, “Ян Хус” и “Пантелей Генов” е видимо, че сроковете отново не са спазени. 

След многобройни инциденти с пешеходци и автомобили, забавяния и сигнали към институции и медии от страна на пловдивчани лично кметът Здравко Димитров пое инициативата и в края на април инспектира обекта. Градоначалникът изиска от фирмата изпълнител „Европейски пътища“ да предоставят линеен график, в който ясно да бъде разписано кога ще бъдат готови всички 18 отделни обекта от текущия етап от големия ВиК проект на Пловдив.

Освен петте улици, които е трябвало да бъдат напълно завършени на 13 юни, бул. „Марица – Север“ също се изпълнява със сериозно забавяне. Според линейния график, съгласуван както с изпълнителя, така и с местната администрация, срокът за завършване е бил 30 май, като просрочката тук вече е повече от половин месец.

Проверка на „Марица“ показа, че голяма част от планираните за завършване улици все още са или на чакъл, или е положен едва първият слой асфалт. Голяма част от тротоарите също не са завършени, а на превърналата се в пословична с инцидентите си ул. “Луда Яна” върху единствения слой асфалт, положен след случая с пропадналия автомобил в края на април, вече се образувал огромен кратер.

Жителите на квартала призовават кмета Здравко Димитров да изпълни обещанието си, дадено преди два месеца и да санкционира фирмата изпълнител „Европейски пътища“. Според живущите в района забавянията по текущия етап не само че създават ежедневни проблеми на хората, но и бавят следващия етап от проекта, за който вече има избран изпълнител. Той ще стартира едва след като текущите дейности по започналите участъци приключи. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Няма

Няма

15.06.2021 | 11:24

Кой смее да глоби фирмата на Гергов?

Отговори
3 0
Възмутен

Възмутен

15.06.2021 | 10:49

А няма ли кой да ги глоби?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?