49

Пет блока в Пловдив дочакаха саниране с европари след обжалване и съдебни процедури

Злополучният проект по ОП „Региони в растеж“ за саниране на 5 жилищни блока в различни квартали на Пловдив най-после дочака първа копка. Старт на ремонтните дейности днес по обяд ще даде кметът Здравко Димитров заедно със заместника си Пламен Райчев и  управникът на „Северен“ Стоян Алексиев. Церемонията ще бъде на бул. „България“ 196, където ще присъства и изпълнителят на обекта Иван Делчев, съобщиха от Общината.

Предстои санирането на общи пет сгради. Освен тази на бул. „България“ 196 в списъка са още блоковете на ул. "Иван Гешев" 30 в „Западен“,  бул. "България" 45-47 в „Северен“, бул. "Васил Априлов" 83-91 в „Централен“ и на ул. "Жеравна" 1 в „Източен“.

Според Общината над 200 домакинства ще бъдат облагодетелствани по програмата. Дейностите, които се предвиждат, са саниране на жилищната сграда, енергийно-ефективни мерки, смяна на дограма, изолация, общи части, асансьорни клетки, енергийно-ефективно осветление, под и таван. Общата стойност на проектите е 3 692 629,44 лв., като съфинансирането от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие е 3 138 735,03 лв., а националното съфинансиране -  553 894,41 лв.

Обитателите на сградите чакаха началото на ремонтните дейности още от 2019 г. Поръчката за санирането на петте блока беше рестартирана през октомври 2021-ва, след като година по-рано беше спряна заради обжалване, продължителни съдебни процедури и риск парите да бъдат загубени заради изтичането на срока на оперативната програма.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
читател

читател

11.04.2022 | 14:39

Управлението на ГЕРБ в Пловдив провали тотално санирането ! За тези последни 5 блока четем периодично. Голяма мъка!!! Докато в Благоевград има десетки санирани сгради, то тук се броят на пръсти. Грозен неугледен град е Пловдив! Разбити между блокови пространства. Прах навред при всеки вятър а и не само. Олющени надраскани фасади и т.н. Нека ГЕРБ кажат имената на техните провалили санирането в Пловдив. За единия се знае, че е Кацарски. Останалите ? Не успяха да намерят техни хора с фирми с които да делят парите ли ???

Отговори
2 2
Започва лапането

Започва лапането

11.04.2022 | 12:36

Няма такова чудо “европари” драги ми смехурко, всичко е от джоба на българските данъкоплатци. Нека се обявят вноските в ЕС на нашата първа по бедност държава.

Отговори
4 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?