71
Следвайте ни

Пешеходният мост в Пловдив с нов дизайн СНИМКИ

viber icon

С нов дизайн  се сдоби Пешеходният мост над Марица, който навремето, след като го превърнаха в търговски център,  беше кръстен „влакче“ .

Колоните, на които е издигнато съоръжението, са украсени от графити. Пешеходците се чудят как  авторите на това творение са стигнали по водата, за да изрисуват надписите. За разлика от фасадите на сградите, които редовно се почистват от общинското предприятие, едва ли има някой, който  ще се наеме да заличава „украсата“ на моста. 

По-големият проблем е, че реката все повече наподобява джунгла и на места изглежда като ручей, който едва се провира между порасналите дървета и храсти. Точно по тази причина – че не могат с резачките да стигнат до гората , бригадите в „Градини и паркове“ не са изсекли досега буйната  растителност. Твърдят, че с гумена лодка, с която разполагат, няма как да извършат сечта.  

В община Пловдив търсят варианти за финансиране на генералното почистване на Марица. Единият е да се отпуснат пари от Междуведомствената комисия за превенция на аварии и бедствия, другият е  общината да кандидатства с проект по оперативни програми. До този момент потвърждение няма, въпреки риска от наводнения.  Над 6 – 7 млн. лева са необходими за разчистването на джунглата. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

лодкар

лодкар

09.10.2021 | 16:19

Дайте им гумени бутуши и резачки за дърва и да се оправят. 7 милиона искат за да крадат.

Отговори
10 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

09.10.2021 | 15:59

Абе вие луди ли сте бе.Какви са тези 7 милиона които искате.С тези пари Марица може се почисти от Пловдив до Свиленград.Много ви се лапа.Ама народа е виновен,защото е заспал дълбок сън.

Отговори
16 3
Бай Колю

Бай Колю

09.10.2021 | 16:22

Опипват почвата и ако няма будни граждани а те заминаха за чужбина защото другите са гъзолизници за пост са готови да лапат пи...ки.Затова ще продължат кражбите даже грабеж е това а не кражба.

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?