71
Следвайте ни

Пешеходците в Пловдив - най-голямата жертва на лошото време СНИМКИ

viber icon

Пешеходците в Пловдив се превърнаха в жертва на лошото време, видя репортер на "Марица". 

Дъждът не спира, а за няколко часа тази сутрин бе гарниран с мокър сняг.

За броени минутите по улиците и булевардите се образува дебел слой киша.


Лошите метеорологични условия се отразиха на трафика, като сутрешни задръствания изнервиха стотици шофьори, тръгнали към работните си места.

В такт рейсовете изостанаха в графика си. Снегът спря, но на много места по градските пътища се образуваха цели езера.Късата клечка изтеглиха пешеходците.Докато се опитват успешно да маневрират по локвите и калищата по тротоарите, бързи коли им поднасяха студен душ.

Шофьорите въобще не се съобразяват, че с преминаването си предизвикват мини цунами, а пешеходците биват заливани с литри вода. 

снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Хубава работа

Хубава работа

14.12.2021 | 17:48

А в Тракия, на няколко места, едно хубаво са разкопали и оставено да се вижда че се правят тротоари. Къде са тръгнали без коли в дъжда я!?

Отговори
1 0
4000

4000

14.12.2021 | 17:19

Не е виновен нито дъждът, нито снегът (който в някои райони на града го нямаше), а е виновен чиновникът, който не си гледа работата и не изпрати хора да почистят шахтите. Живях в Англия 10 години и не видях една голяма локва някъде. Защо ли? Първо защото целодневно се мете и най-малкото тротоарче, едно листо или хартийка не остава на земята, второ улиците и канализацията са направени както трябва и трето дъждоприемните шахти се чистят веднъж седмично. Защо при на с от най-малкият дъжд стават наводнения - защото се строи хаотично, без да се мисли нито за канализацията, нито къде ще се оттича водата. Има места с обратен наклон и липса на шахта, там става не локва а море. Второ уличните чистачки метат на две на три и то само определени места от тротоара, пред магазини и гаражи не метат, защото това било работа на собствениците и трето шахтите се чистят веднъж на няколко месеца, а има и такива които и с година не се чистят, защото там имало постоянно паркирани коли например.

Отговори
5 0
Кънчо Путкодеров

Кънчо Путкодеров

14.12.2021 | 16:16

Всяко чудо за 3 дни

Отговори
0 0
Бай Тошо

Бай Тошо

14.12.2021 | 15:15

Европейски ми ти работи!

Отговори
1 1
пляс

пляс

14.12.2021 | 14:48

В Брюксел вали често! Не видях локви или са много, много малко. Пътищата в града са направени с наклон. В средата платното е по високо и водата се отича към тротоарите. В края на платното до тротоара има дори вдлъбната вада поне 30 см. широка и дълбока 1,5. Водата се отича безпроблемно в шахтите. Шахтите са със сравнително по-малки капаци от нашите и с по малки отвори, Но системата работи. В провинциален Пловдив а и навред в сраната няма читав градски път. Все нещо има проблем. Платно с ями или пропаднали тротоари. Манталитета и на водачите тук показва липса на уважение към всички на пътя.

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?